Ompeluhuoneen kauppa

30. huhtikuuta 2014

Poikavauvalle vaatetusta

Pitkin matkaa olen ommellut kaikenlaista tälle pienimmälle lapsukaiselleni. 


Metsolan apilajoustofroteesta haalari, jossa reilusti leveyttä. Ajatuksena käyttää ulkohaalarina kesäiltoina (kun tuo pakkanen vain ensin väistyisi). Sivusaumattoman haalarin kaavan olen väsännyt muutamaa valmiskaavaa apuna käyttäen. Nepit myös lahkeissa, jotta voi vaihtaa helpommin vaipan. Raitaresorit Majapuulta.


Hupussa Marimekon raitatrikoo väärinpäin, kun kangas ei riittänyt oikeinpäin. 


Tämän vauvanvaateprojektin aikana yritin muodostaa vakiintunutta mielipidettä kantinkääntäjästäni. Tätä Majapuun collegehaalaria ommellessani olin sitä mieltä, että en pidä laitteesta: se kiristi resorikaitaleen liian tiukalle, minkä näkee esim. hupun reunasta.


Tämä samalla kaavalla kuin edellinenkin haalari.


Kirjastossa kun käytiin, niin lainasin ihan Ottobre-lehden 2/2012 ja piirsin sieltä Bert-bodyn kaavan, koossa 74 cm. Oli riittävän kapea ja kaikin puolin hyvä kaava. Samaisesta lehdestä myös tuo housukaava.  

Bodeja hurruutellesani aloin ajatella taas kauniita ajatuksia kantinkääntäjästä. Jotenkin trikoon kanssa se toimi paremmin. Valmista tuli äkkiä, kun kanttaus oli kätevää. (Kiitos Paula vinkistä. Teipillä vaatteet seinälle, kun lattialla ei oo tilaa kuvata...)


Nuo nauhapipot muokkasin jonkun ikivanhan lakkikaavan pohjalta. Pipot on niin ihania pienillä pojilla, mutta niin on nauhalakitkin ja tässä nyt yritin yhdistää molemmat ihanuudet. 

Siksak-trikoo Majapuulta, musta trikoo kaapista, resorit R-collectionilta, lakin kangas Luulajasta, ison kauppakeskuksen kangaskaupasta. Tämän tarkempaa informaatiota ei tästä päästä tällä hetkellä valitettavasti irtoa.


Samalla linjalla jatketaan, ei mitään uutta. Ruutujoustofrotee Metsolasta, norsut Ottobren kaupasta ja musta trikoo, kuten myös lakkikangas tilkkulootasta.

Tuo housukaava sitten olikin oikein iloinen yllätys, sillä takana on takakiila ja nyt mulla on toimiva kaava pöksyihin, joihin mahtuu hyvin myös kestovaippa. Tuo takakiila siis nousee vyötärölle asti. Keski-etu -saumaa ei ole ollenkaan. 


Ja vielä yhdet, kun oli niin hyvät kaavat kerrankin.


Velour jälleen Metsolasta ja trikoo Marimekosta, tottahan toki. Raitaresori Majapuulta, vihreä resori Metsolasta. Housut tuolla samaisella kaavalla, jota mainostin, mutta lisäsin siihen jalkaterät näihin yksilöihin.

Sellainen loppuhuomautus, että on se vain jälleen kerran ihmeteltävä tätä vauhtia, millä nuo ihmisen lapset kasvaa. Minun pienellä vauvallani on kaksi hammasta, minun pieni vauvani syö pottuporkkanaa ja juoksee kai kohta minua karkuun. Olispa vielä vähän aikaa pieni...

4 kommenttia:

 1. Ihania,ihania! Voisin ottaa meille nää:) Just tänään kans leikkasin tuon mokkaruutujoustiksen housuiksi:)

  VastaaPoista
 2. Voiskohan tuo Ottobren housukaava sopia myös merinovillaisten vaippavillisten kaavaksi? Vai oletko tehnyt kestovaippainfon kaavalla villiksiä? Miten se on toiminut? Kätevältä näyttää myös tuo superhelppojen villisten kaava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tehnyt vaippavilliksiä tällä kaavalla, mutta luulen, että onnistuu mainiosti. Iloa ompeluun!

   Poista