Ompeluhuoneen kauppa

9. huhtikuuta 2014

Onni ja Ilona -kirja ja tyttölapsen haalarit


Onni ja Ilona -verkkokaupasta saa nykyään myös kankaisena näitä ihania kuvia. Kangas toimitetaan pitkänä pötkönä, jossa on 10 kuvaa rinnakkain. Liityin vähän aikaa sitten Facebookin Saumanvara-yhteisöön, jossa jaetaan ompeluideoita. Saumanvarassa on menossa kampanja, jossa pitää ommella jotain tästä kankaasta. Minä sitten väsäsin kirjan, kun tuo vauva on hyvässä kirjanjyrsimisiässä. Ihan vain taitoin kankaan kahtia ja sain aikaiseksi haitarimallisen kirjan. Väliin laitoin fleeceä pehmennykseksi. Lisäksi halusin jotain rapisevaa vauvaa ilahduttamaan. Eurokankaassakaan ei myyty mitään sopivaa. Niinpä laitoin ihan vain leivinpaperia. Epäilyttää vähän, mitä tapahtuu, kun pesen kirjan. 


Reunassa lenkki, jos joskus haluan ripustaa kirjan johonkin.


Kirja pääsi heti käyttöön ja pureskeltavaksi yhdellä terävällä hampaalla. Niinhän sitä sanotaan, että hyvässä kirjassa riittää pureskeltavaa pitkään.  


Samalla kaavalla kuin vauvalle (Elsebeth Gyntherin kirjasta, ks. edellinen postaus) tein 2,5 -vuotiaalle tyttölapsellenikin tällaiset haalarit. Sydän on vähän kurtussa, mutta niinhän se saattaa joskus olla tosielämässäkin. 


Kaava on 1-vuotiaan koko, mutta hyvin sopii tälle neidille. Kaavassa on olkaimet takana ja edessä, mutta tein suoran etuosan ja pidensin vähän takaolkaimia. Taakse jouduin tekemään sauman, että sain kankaan riittämään.


Kangas löytyi kirppikseltä tässä taannoin. 

5 kommenttia:

 1. Kiitos Onni ja Ilona -kangasvinkistä! :) Juuri oon täällä miettiny, jos alkaisin applikoida vauvalle katseluhaitarikirjaa. Pääsis vähän helpommalla, kun tilais tuommosen kankaan.. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kirja! Kyllä houkuttelis tuollainen ompelus. Ja menetin sydämeni noille haalareille. Kangas sopii niihin hienosti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tyttäret kommenteista! Mielelläni näkisin kyllä Lotan applikoiman kirjan, vaikka tuolla kankaalla pääseekin helpommalla.

  VastaaPoista
 4. Mihin asti tuon kirjan kaavoissa on kokoja? Haluaisin tehdä kesäksi haalarit koossa 120 cm mutta valmiita kaavoja ei oikein löydy... Pakko varmaan muokata vaikka housujen ja jumpsuitin kaavoista..

  VastaaPoista
 5. En harmi kyllä muista, kun kirja on ollut minulla kirjastosta lainassa vuosia sitten, mutta kirjassa on kaavat 0-4 -vuotiaille ja itse siis tein 2,5-vuotiaalle normaalikokoiselle lapselle 1-vuotiaan kaavalla, joten saattaisihan suurin koko jopa sopiakin. Onnea kaavan metsästykseen!

  VastaaPoista