Ompeluhuoneen kauppa

29. tammikuuta 2014

Tossuja, sukkia, pantoja ommellen


Hurauttelin kerhotossuja kerholaisille. (Ja tuossa keskellä valkoista palloa on tosiaan tahra. Voisiko olla olematta, kun poika on pitänyt näitä jalassa jo useamman minuutin.)


Kankaat joskus aikoja sitten kirppikseltä. Sisällä lämpöistä fleeceä. Kovasti aprikoin, mitä pohjaan laittaisin. Keinonahka on usein liukasta, oikeaa nahkaa ei ollut tähän hätään saatavilla. Eurokankaan myyjä ehdotti kokeilemaan pöytäliinojen alle liukuesteeksi tarkoitettua PVC-pinnoitettua akryylilevyä. En ollut moisesta koskaan kuullutkaan. Meillä ei liinat tahdo pysyä pöydällä, vaikka olis minkälaisia esteitä, mutta tossujen pohjaan nyt sitten kokeilin. Epäilyttää vähän, kestääkö tuo käytössä, mutta testataan. Ainakin kankaan saa pestä 60 asteessa, mikä lienee tarpeellinen juttu.


Siinä sitä on tossut poikineen ja tyttärineen. Autokangas Marimekosta, kuten tunnettua.


Koululaiselle tein tällaiset varrelliset "kenkätossut", kuten talossa asuva kaksivuotias asian ilmaisi. Seuraavat teen ehkä joustavasta kankaasta, mutta hyvin nämäkin jalassa ovat pysyneet. Näissäkin sisäpuoli fleeceä ja pohjassa pöytäliinanalusta. Idean ja ohjeen sain HeiDun blogista
-----------------

Sitten vielä pikaisia hiuskoristuksia talon neitokaisille. 


Rusetit tein ihan yksinkertaisesti niin, että ompelin n. 10 cm pitkän suorakulmion, jonka solmin pannan ympärille. Niskaan laitoin kuminauhaa, jotta koristus pysyy päässä. 


Kiva, kun ommellen voi saada lyhyessä ajassa aikaan piristäviä juttuja. 

2 kommenttia: