Ompeluhuoneen kauppa

22. tammikuuta 2014

Ompelumerkkejä Tanskasta ynnä sivu- ja takasaumaton jumpsuit vauvalle

Tilasin jo toisen erän ompelumerkkejä Tanskasta, paikasta nimeltä Label yourself. Yrityksellä on suomenkieliset nettisivut, kuten voi huomata yllä olevaa linkkiä klikkaamalla. Viimeksi tilasin ihan vain tekstillä "oiva". Ompeluvaraa merkeissä oli riittävästi tekstin molemmin puolin, mutta ongelmaksi muodostui hidas järjenjuoksuni. Kun kiinnitin merkkiä saumaan, jouduin pohtimaan, tuleeko teksti oikealle puolelle vaatetta ja miten merkki kääntyy saumassa. Nyt sitten järkeilin oikein urakalla ja hoksasin, että voin kirjoittaa merkinsuunnitteluohjelmaan "oivan" kaksi kertaa peräkkäin. Väliin naputtelin muutaman välilyönnin. 


Kun taitan lapun kahtia, saan merkin, jossa on molemmilla puolilla sama sana eikä tarvitse enää ajatella niin paljon. Ja sehän tarkoittaa sitä, että ehdin ommella enemmän, kun ei mene aikaa ajatteluun. 

Tällä kertaa tilasin merkkejä, joissa on toisella puolella liimapinta. Koe-erän jo silitin kahtia ja hyvin tukevia yksilöitä näistä tuli. Toisaalta pienten lappujen silittäminen on aika rasittavaa ja lappua pitää silittää n. 10 sekuntia ennen kuin liima sulaa. 


Kokeilin myös silittää merkin kiinni villavaatteeseen, ja sekin tuntui onnistuvan. Sitä en ole vielä kokeillut, miten merkki pysyy pesussa. Luultavasti aion edelleenkin kiinnittää näitä pääasiassa ompelemalla saumaan.


Toimitus tuli suoraan kotiin kirjekuoressa muutamassa päivässä. Hintaankin olin tyytyväinen. Hintataulukko on tuossa nettisivuilla alun linkissä.


Tällaisena lakanana tulivat. Pöytäliinanakin näitä olisi voinut käyttää, mutta ompelumerkeille on enemmän käyttöä tällä hetkellä. 
-----------
Asiasta toiseen: Ompelin vielä yhden jumpsuitin vauvalle. 


Joustofrotee on Metsolasta. Kaava oma versioni Miinullekko-blogin taka- ja sivusaumattomasta haalarista. Tähän tapaan tehdä haalari ihastuin oikein kovasti. Varsinkin vauvalle ommellessa on mukava ajatus, että sivusaumat eivät paina ja hankaa ja sauma tulee vain eteen. Kaiken lisäksi oikein näppärä leikata ja ommella.


Kanttasin etuaukon kauttaaltaan resorilla ja ompelin siihen vetoketjun. Jatkoin vetoketjua lahkeeseen, jotta vauva on helpompi saada vaatteesta ulos (ja toisaalta myös siksi, että ainut saatavilla oleva sopiva vetoketju sattui olemaan pitempi kuin etuaukko).Tällaista tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti