Ompeluhuoneen kauppa

9. tammikuuta 2014

Pertsa laulaa.


Uusi saumuri on talossa. Minullakin on nyt Bernina 800DL ja toistaiseksi olen ollut sangen tyytyväinen Pertsaani. Entinen Singerin saumuri-peittari -yhdistelmäni toki edelleen kököttää täällä talossa. Yritän ottaa sen käyttöön pelkäksi peitetikkikoneeksi, mutta pelkään pahoin, että heitän sen pian ikkunasta ulos. Olen samaa mieltä monien kanssa siitä, että yhdistelmäsaumuri ei toimi käytännössä, laite on liian monimutkainen toimiakseen. Yksinkertainen ja tukeva sen olla pitää, (kuten omistajansakin).

Saumuri on laulanut. Tässä tuotoksia. (On epätoivoista kuvata tähän vuodenaikaan ilman salamaa, mutta kuvaan sillä uhallakin, että osa kuvista on melko suttuisia.)


Poikien housut on siitä kummallisia kapistuksia, että niitä jotenkin ihmeesti häviää sitä mukaa kuin ompelee uusia. Onneksi näitä on kiva ommella. Kuten kuvista voi päätellä, mulla on nyt vähän kolitsikankaat vähissä. En kuitenkaan tilaa uusia ennen kuin vanhat on käytetty ja siksi lapset joutuvat nyt kulkemaan housuissa, joiden lahkeet on eri väriset. Kolitsit tilattu R-collectionilta. Mainostan sen verran, että he lähettävät tai ainakin pari vuotta sitten vielä lähettivät kankaita ilman postikuluja lähimpään myymälään. Lyhyitä pakan päitä, joista saa lapsille hyvin vaatteita, saa ihan pilkkahintaan. Lisäksi olen tilannut ihanan värisiä ja tosi hyvälaatuisia resoreja, kuten esim. tuon vihreän noissa pöksyissä. Kaava näihin housuihin on itse vanhoista housuista piirtämäni. Ompelen kolitsit aina ilman sivusaumaa.


 - - - - - - - -

Pari imetysmekkoa taasen. Pahoittelen nyt sitäkin, että näistä henkarikuvista ei saa kyllä kunnon kuvaa näistä vaatteista, mutta en rohkene itse asettautua kameran eteen eikä kukaan muukaan toistaiseksi ole tarjoutunut malliksi. Ensin Metsolan joustofroteesta ommeltu perusmekko. Metristä riitti huppuunkin, kun oikein säntillisesti kaavat asettelin.


 Toinen mekko Marimekon kankaasta. joka on marinoitunut kaapissa vuosikaudet ja monesti mietin, miksi ihmeessä olen tuollaisen palan ostanut. Nyt yhtäkkiä tykkäänkin kankaasta aika paljon. Ensimmäinen kerta, kun sain joustamattoman kankaan edes jotenkin toimimaan imetysmekossa. Pitää tehdä aika paljon isompi kuin joustavasta kankaasta.


Pieneksi piristykseksi tai jos ollaan rehellisiä erinäisten kuvionkohdistusongelmien seurauksena tein mekkoon vyön, jonka voi solmia takaa somasti rusetille. Kaava näissä on itse piirtämäni. (Eikä kaava ole vieläkään valmis, vaan joka kerta muokkaan sitä. Tällaista Kissa hiirellä räätälinä -meininkiä. Kohta ei varmaan ole enää kaavasta mitään jäljellä...)


 - - - - - - - - - -

Sitten vielä tarpeen sanelema pikaompelus. Pakkasta näyttää olevan luvassa ja koululaisen kaikki villatakit ja fleecet ovat jossain tuntemattomassa paikassa, joten piti ommella uusi. Tyttö itse keksi pyytää tuon sydämen tuohon ja sehän oli niin hyvä idea, että taitaa muna olla viisaampi kuin kana (mikä ei kyllä ole paljon vaadittu). Fleece arvattavasti joskus vuosikymmen sitten Eurokankaasta, sydän Nanson kankaasta. Erittäin mukavaa päästä eroon noista kangaskaapin pohjalla lojuvista fleecemöykyistä.

.


On ihanaa omistaa uusi saumuri ja paljon lapsia, jotka tarvitsevat paljon vaatteita. 2 kommenttia:

  1. Pertsa on siis puhunut. :) Onnea uudelle koneelle ja iloisia kilometrejä sen kanssa! Alku vaikuttaa suorastaan huikealta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sakru! Olispa hauskaa, jos ompelukoneissakin olis matkamittari. Montakohan kilometriä me ollaan jo ommeltu?

    VastaaPoista