Ompeluhuoneen kauppa

17. tammikuuta 2014

Haalareita vauvalle ja maailman helpoin tapa tehdä tupsu

Muutamat haalarit kasvavalle pienokaiselle.


Vasemman ja oikean reunan trikoot Ottobrestä, raidallinen joustofrotee Metsolasta, ruskeapohjainen kangas vanha tilkku, en muista mistä. Kaava oma, jota muokkasin niin, että osassa napit olalla, osassa vetoketju/nepparit edessä. 


Tilasin aikanaan nappikauppa Punahilkasta pyöreitä pohjia ja työkalun hiuslenkkejä ja pinnejä varten, mutta hoksasin, että näistähän saa myös kätevästi nappeja.

Sainpa ratkaistua myös tupsuongelman, josta avauduin taannoisessa tontulakkipostauksessa. Pinterestissä esiteltiin, miten tupsun voi tehdä haarukan avulla. Kokeilin sitä, mutta vielä helpommaksi osoittautui tehdä tupsu ihan pahvinpalan ympärille samalla tekniikalla kuin tuo haarukkatupsu. 

Yritin kuvata tätä tupsuhommaa, toivottavasti saa selvää.

Ensin hankit mahdollisimman tukevan neliönmuotoisen pahvinpalan. Itse tein n. 4 cm x 4 cm kokoiseen pahviin. Leikkaa pahviin tuollaiset poikittaisviillot niin, että viiltojen väliin jää n. 1 cm.


Sitten alat kiertää lankaa pahvin ympärille kuvan osoittamalla tavalla. Jätä n. 20 cm langanpäätä roikkumaan, kun alat kierittelemään.


Vaihda välillä suuntaa niin, että saat aikaiseksi "plussan". Melko paksusti saa lankaa pyöritellä.


Sitten leikkaat langan poikki ja kierrät molemmat langanpäät muutaman kerran tiivisti viiltojen pohjia myöten niin, että langat kiinnittyvät toisiinsa. Seuraavaksi sakset käteen ja leikkaamaan langat auki pahvin reunoja myöten.

LISÄYS: Täytyy tulla täydentämään tätä tupsuohjetta sellaisella tiedolla, että nämä tupsut helposti hajoavat pesukoneessa. Tämän estämiseksi kannattaa kiertää kiristyslangat ristikkäin molemmin päin tuon viillon yli. 


Ja kas, tässä on tupsu. Jos vertaa perinteisellä menetelmällä väkerrettyyn tupsuun, tämä on epätasaisempi, mutta tasoittelin yksilöä saksilla jonkun verran, kun olin ensin irrottanut pahvin.


Aivan oikea tupsuhan siitä tuli ja ei kestänyt kauan. Tämä on tällainen kiireisen perheenäidin tupsu.


2 kommenttia:

  1. Siellähän on toimelias perheenäiti, kun noin paljo ihanaa oot taas saanu aikaseks! :)
    Kiitos tupsuvinkistä. Se on kyllä ai-kaa-vie-vää-puu-haa tehä tuuhea tupsu sillä perinteisellä systeemillä.
    Onko tuossa kelta-valkoraidallisessa huppu vai onko se lakki? Aivan ihana joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lotta! Huppu tuossa kelta-valkoraidallisessa on. Toimeliaisuuspiikki ompelurintamalla johtunee uudesta saumurista ja ompelutauosta ennen kuin sain sen.

    VastaaPoista