Ompeluhuoneen kauppa

13. helmikuuta 2014

Sitä sun tätä

On ollu ilmassa informaatiokatkosta, kun netti ei ole toiminut pariin viikkoon. Lasten vaatevarastoja on silti täydennetty. Tässä hiukan esittelyä siltä saralta.

Vauvakulta sai vaihteeksi villasukat.


Tunnetusti on erityisen rasittavaa neuloa kaksi samanlaista sukkaa. Siksi tein kaksi erilaista. Novitan lankoja. Tämä haalari on valmistunut jo aikoja sitten, Metsolan joustofroteesta sivusaumattomalla kaavalla. Kanttasin käsien aukot samalla joustofroteella ja ihan hyvin hommeli onnistui, vaikkei ollutkaan resoria.

-----------

Ensi syksyn eskaripoika on saanut pitkästä aikaa uusia vaatteita myös:


Perushuppari Metsolan joustofroteesta.


Paita. Kangas tilattu, mutta kun en taaskaan muista mistä.


Toinen huppari, mutta nyt loppui Metsolan kangas kesken. Laitoin sitten puolet hihoista ja takakappaleen Eurokankaan joustofroteepaloista. Ja tuunasin vanhoista farkuista uudet farkut. 


Säästäväinen lähipiirini lahjoitti farkkuja kulta-ajalta, jolloin farkut olivat sitä muodikkaammat, mitä leveämmät ne olivat. Tuolloin farkut eivät myöskään joustaneet erityisemmin, joten ne soveltuvat oikein hyvin tuunauspuuhaan. Näin tein: leikkasin lahkeen sisäsauman auki ja asettelin kankalle sivusaumattoman housun kaavan. Sitten sama temppu toiseen lahkeeseen. Vyötärölle ja lahkeisiin resorit, ja pojalla on uudet housut. Ei nappia, ei vetskaria, ei mitään hankalaa. Ennen vaatteen kokoamista väkersin taskun. (Teen aina vain yhden taskun, koska toista en jotenkin enää jaksa ja pelkään, ettei tule yhtään saman näköinen...)Sammarit samalla tekniikalla. Erään poikamiehen housujen uusi elämä.2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia ompeluksia! Kaikkea sää keksitkin! :) Tuo slipoveri on myös hieno.

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vaan Sakru! (Sullakin kyllä hyvää jälkeä omassa blogissa, mutten oo kerenny kommentoida.)

    VastaaPoista