Ompeluhuoneen kauppa

22. helmikuuta 2014

Uudenlainen imetysmekko


Olen joskus aikoja sitten tehnyt itselleni kietaisutunikan Moda-lehden nrossa 3/2008 olleella kaavalla. Nyt keksin kokeilla, voisiko tästä muokata imetysmekon. 

(Huomaa kuvausassistentin sormet kuvassa.)


Lisäsin kietaisumekkoon erillisen etukappaleen (musta). Kiinnitin sen olkasaumoihin ja sivusaumoihin noin viiden sentin matkalta hiha-aukkojen alapuolelta. Hihoja tuossa mustassa osassa ei ole. 


Nyt kun tulee tarve ruokkia lasta, pystyn kiskomaan tuota mustaa kangasta ylöspäin juuri samalla tavalla kuin teen silloin, kun minulla on mekon alla paita. Tuollaista paitaa lyhyempää kaistaletta on vain helpompi kiskoa ylös ja survoa takaisin alas. 

(Tiettyjä ongelmia oli siinä, miten saan pääntiekaitaleen tikattua paikalleen, kun tuo musta liehuke tuli aina tielle, mutta lopulta kiinnitin etu- ja takakappaleiden kaitaleet erikseen enkä ommellut niitä yhteen ennen kiinnittämistä kuten yleensä. Hankala selittää.) 


Tässä tuotekehittelyssä kankaana toimi Eurokankaan palalaarista löydetty lycra-kangas (jota oli toooosi ärsyttävä ommella, kun se on niin liukas). Se oli niin edullinen (ihan seitsemän euron palanen), että tohdin uhrata sen koeversioon, mutta enköhän ota uusiksi jonkun kivemman kankaan kera, kunhan sellainen silmiin osuu. 

PS. Tuli mieleen, että voisihan tuollaisen valealuspaidan tehdä mekkoon, vaikka ei olisi imetettävää lastakaan. Ei tarvitsisi aamulla arpoa, että minkä paidan sitä laittaisi tänään mekon alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti