Ompeluhuoneen kauppa

25. maaliskuuta 2014

Neulottu mekko


Ylhäältä alas Mutturallan ohjetta mukaillen neulottu mekko. Lanka Novitan Rose mohair. 


Neuloin ensin mekko-osan kauluksesta alaspäin. En tehnyt kaulukseen lainkaan joustinneuletta. Lopuksi poimin kauluksesta silmukat ja neuloin hupun tuollaisena suljettuna ympyränä. (Yllä olevassa kännykällä otetussa pikaotoksessa mekkoa sovittaa isoveli, koska mekon omistaja ei uskaltanut mennä sisään noin pelottavan oloiseen asusteeseen.) 

Siksakkasin ompelukoneella huppuun kohdan, josta kuvittelin pään mahtuvan ulos. Leikkasin rohkeasti saksilla aukon ja siksakkasin toisen kerran. Virkkasin reunaan vähän koristetta. (En joutunut neulomaan yhtään ainutta nurjaa silmukkaa koko työssä, jee!)


Ylhäältä alas tehdyssä mekossa on sekin hyvä puoli, että mekkoa voi helposti pidentää hihoista ja helmasta, jos se jää lyhyeksi. (Vaikka en sitä kuitenkaan tee, arvaanma, laiskuuttani.) Ennen kaikkea mukavaa tässä mallissa on se, että osia ei tarvitse ommella yhteen eikä päättelemistä ole paljon. Ja jotenkin on helpompi arvioida, tuleeko vaatteesta sopiva, kun aloittaa ylhäältä.


Nämä Label Yourselfin silitettävät ompelumerkit ovat osoittautuneet loistaviksi käytössä. Neulottuun vaatteeseenkin ne tarttuvat, kun hetken painaa silitysraudalla. Ja muutaman kokeilun perusteella pysyvät pesussakin kiinni. 


Aurinkoisia kevätpäiviä Oivan ompeluhuoneen lukijoille! 

Joskus mietin, keitä te lukijat olette. Osan tunnen, mutta kaikkia en, lukijamääristä päätellen. Kiva, kun luette. Toivottavasti saatte joskus ideoita tai vähintään piristystä arkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti