Ompeluhuoneen kauppa

13. maaliskuuta 2014

Kesävaatteita

Aivan kuin ulkona tuoksuisi jo kevät! Me olemme tyttösen kanssa suunnitelleet jo kesäjuttuja ja kesävaatteita.


Eurokankaan joustava farkkukangas ihastutti kovasti värillään. Hamoseksi päätyi kangas.


Takana kuminauhakuja, jotta kampe pysyy yllä.


Tätä kirppiskangasta olen pyöritellyt kaapissa vuosikaudet ja melkein jo luovuin siitä, mutta en sentään, vaan keksin sille viimein käyttöä liivihameena. 


Ihan uskomatonta tuo kanttinauhan menekki. Kaksi metriä ostin ja loppui kesken ja seuraavana päivänä taas kaksi metriä ja nipin napin riitti.


Sitten tällaista vihreää mekkosta.


Eurokankaassakin myydään päällystettäviä nappeja, huomasin. Tosin paljon halvemmalla niitä saa Nappikauppa Punahilkasta, mutta joskus ei voi odottaa paria päivää postipakettia, vaan on ostettava Eurokankaasta viiden päällystettävän napin pakkaus. Kangas Metsolan vihreää velouria. 


Ja jälleen yksi Eurokankaan palalaarihankinta menneiltä vuosilta on silputtu vaatteeksi. Kuvasta ei tahdo saada selvää, mutta kangas on valko-vihreäraitainen.  


Vyötäröllä nauhakuja.


Nämä Pikku Piltistä tilatut silitysarkithan on vallan hauskoja. Tytär halusi itse suunnitella kuvan t-paitaan ja yhdessä leikeltiin se arkista.


Pari perustoppia, Eurokankaan palalaarista jälleen kankaat. 


Ja kevätpipo.


Kerrassaan ihastuin tällaiseen marjapuuron väriseen stretch-kankaaseen, kun siellä Eurokankaassa jälleen kerran vaeltelin palalaarien seutuvilla. Metsolan resori oli vähän yllättävä valinta kanttaukseen, mutta siinä se nyt on. Ja sydämen piirsi ja leikkasi taasen tyttö itse.


Eli kyseessä on shortsit. Tänään kyllä satoi lunta ja pakkasta on luvassa, mutta onpahan valmiina, kun kesä tulee kuitenkin lopulta yllättäen! 


Ps. Ideaa ja innoitusta näihin kesävaatteisiin on saatu tanskalaisen lastenvaatemerkin Albababyn kevät-kesäkuvastosta.

4 kommenttia:

 1. Niin valloittavia ompeluksia! Kaikki tosi kauniita mut tuo vihreävalkoraitainen tunika osui ja upposi. Kevät taitaa tuoda Oivalle vielä pari energiaruisketta lisää! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sakru! Täytyy tunnustaa, että Oiva on ommellut kyllä vähän kotitöiden kustannuksella... Pitäiskö tilata siivooja tai joku taittelemaan pyykit?

  VastaaPoista
 3. WAU! Oot kyllä taitava, tekis itsekin mieli tuollaisia asuja :) Nuo viimeisen kuvan shortsit on tosi siistit, kaikki muutkin toisaalta. Ja jos uusia luomuksia tulee näin kovalla tempolla niin eihän teidän enää tarvii pyykätä ollenkaan kun aina on uusi vaate odottamassa? ;)

  VastaaPoista
 4. Thanks! Nyt vaan Veera ompelukone esiin ja kangaskauppaan...

  VastaaPoista