Ompeluhuoneen kauppa

7. maaliskuuta 2014

Kouluvaatteita

Koulupojalle kouluvaatetta.


Eurokankaan palalaarista löytyi sähäkkä college, josta syntyi huppari. Pikku Piltin silitysarkista leikkelin tuollaisen kolmion. Toivottavasti ei ole minkään kovin tunnetun tuotteen logo. Ainakaan tarkoitus ei ole ollut matkia mitään, mutta eihän sitä koskaan voi olla varma, mistä ideat putkahtavat mieleen. 


Hupun kiinnitin tällä kertaa näin. 


Housuja poikataloudessa saa ommella vaikka viikoittain. Taas kerran pienennetty käytetyistä aikuisten farkuista. Lahkeissa ja vyötärössä resori.


Kesää odotellessa T-paita. Saumoissa koristukset resorista. Kangas R-collectionilta, resori Metsolasta. 


Ja nyt on meren takaa rantautunut tähänkin ompeluhuoneeseen Janomen kantinkääntäjä. Ebaysta tilasin, täältä. Postikuluineen maksoi n. 25 euroa, postilaatikkoon asti saapui parissa viikossa. Tämä vehje kääntää kanttia nelinkertaiseksi. Valmiin kantin leveys on 9,5 mm. 

Loistava ohje vehkeen käyttöön löytyy Nauravasta napista. Ensituntuman perusteella ihmettelen, miksen ole hankkinut tätä jo kauan sitten. Yksinkertaisesti teippaan laitteen ompelukoneeseen, vaihdan kaksoisneulan ja alan surruutella. Pientä säätöä vaatii, että ommel osuu oikeaan kohtaan resorissa, mutta alan jo oppia. 


Housut vanhoista housuista, tällä kertaa suorilla lahkeilla. 


Ja vielä yksi huppari Eurokankaan collegesta, okran värinen kangas R-collectionin vihoviimeisiä paloja, kuten myös hupun vuori. Tässä kuten edellisessäkin hupparissa käytin resorin sijasta collegea helman ja hihojen huolitteluun, kun en löytänyt sopivan väristä resoria.  


Ja vielä yhdet housut vanhoista housuista. Taskun värkkäsin farkkujen takataskusta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti