Ompeluhuoneen kauppa

5. kesäkuuta 2016

Ulkohousuja ja juhlamekko ynnä muuta sekalaista

Yritän nyt urakoida kaikki postaamattomat ompelukset tänne. (Hattuja ja lakkeja on valmistunut niin läjäpäin, että niillä en aio blogia tukkia, kerään niitä facebookin puolelle Myydyt tuotteet-kansioon.) 


Jo aikaa sitten ompelin kuopukselle ulkohousut. Eurokankaan ulkoiluhousukangas (saattoipa tällä olla joku hienokin nimi, mutta en tietysti enää muista sitä) pitää myyjän mukaan vettä, mutta ei kestä kovin hyvin kulutusta. Sain taas hyvää asiakaspalvelua ja myyjän kehotuksesta laitoin polviin kangasta, josta tehdään raksahaalareita ym. työvaatteita. 


Henkselit kierrätin vanhoista housuista.


Toistaiseksi käytössä ei ole tullut kulumaa polviin ja muutenkin materiaalivalinnat ovat osoittautuneet hyviksi. 
Tein siis tästä innostuneena koululaisellekin samanlaiset housut. 


Kevättalvella oli ihmeesti aikaa (toisin kuin nyt). Ehdin neuloa nukelle vaatteet. Mikäpä oikeastaan olisi tärkeämpää?


Eilen laulettiin taas suvivirsi ja lakitettiin yksi ikäluokka eteenpäin katsovia nuoria maailmalle. Minulla ei - yllätys yllätys - ollut sopivaa päällepantavaa juhlaan, joten oli ommeltava uusi mekko. Päädyin todella erikoiseen kangasvalintaan, Eurokankaan pakalta scuba-kangasta, siis sitä, josta voisi tehdä vaikka urheiluvaatteita. 


Luottokaavaani Mekkotehtaan Vilmaa muokkasin pidemmäksi, poistin hihat (jätin ne yksinkertaisesti pois ja lisäsin laskokset hihansuihin) ja muutin vyötärön rypytyksen laskokseksi. Pääntielle niskaan lisäsin myös pari laskosta. Sain mekon, johon mahtuu myös kasvava maha.


Niin, minulle suvivirsi tarkoitti tällä kertaa pitkän loman alkamista. Jotain pientä olen vauvalle jo tehnyt. 


Seitsemäs lapsi ei oikeastaan tarvitsisi uusia vaatteita tai tavaroita. Kaikkea on ylähyllyjen laatikoissa yllin kyllin, mutta en ole voinut välttää houkutusta ostaa muutamaa ihanaa kangasta. Kunhan saan tästä vielä muutaman kesämekon ja shortsit ommeltua, niin pääsen elämään todeksi tätä odotettua asiaa pienten vaatteiden muodossa. 

7 kommenttia:

 1. Oma mekkosi on kaunis! Ja tokihan jokaisen vauvan kuuluu saada omia uusia vatteita.

  VastaaPoista
 2. Oma mekkosi on kaunis! Ja tokihan jokaisen vauvan kuuluu saada omia uusia vatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Ehkä kaikkein ihaninta on ommella vielä syntymättömälle vauvalle.

   Poista
 3. Kauniin mekon oot itsellesi tehnyt. Malli passaa ihanasti vauvamassun kanssa. Ja kyllä sitä on aina mukava uudelle tulokkaalle edes jotain pientä tehdä <3 Tsemppiä ja jaksamisia loppuraskauteen!

  VastaaPoista
 4. Eipä kyllä uskoisi, että mekko on tehty urheiluvaatekankaasta. Ei silti, etteikö se sopisi siihenkin tarkoitukseen vallan mainiosti vaan siksi, että ajattelin sen kuvan perusteella olevan trikoota :) Aivan ihana mekko! Ja niin juhlava, että on melkein pakko itsellekin ommella seuraaviin juhliin pitkä mekko <3

  Kyllä jokaiselle uudelle tulokkaalle on mukava ommella jotain ihan omaakin vaikka vaatetta olisikin jo omasta takaa vanhempien sisarusten jäljiltä. Paljon voimia loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei ole ollut aikoihin pitkää juhlamekkoa ja ihan yllätyin, miten mukavaa tuossa menossa oli. Materiaalikin on tosi armollinen, paksuhkoa, mutta joustavaa :). Joo ompelisin vauvalle vaikka kuinka paljon, mutta pitää yrittää vähän hillitä, kun en periaatteessa haluaisi ommella kovin paljon ilman tarvetta.

   Poista
 5. Upea mekko ja kaunis kasvava vatsa <3! Ihana uutinen :). Hienot on ulkoilupöksytkin ja neuleet.

  VastaaPoista