Ompeluhuoneen kauppa

29. toukokuuta 2016

T-paitoja ja kantinkääntäjäjuttuja


Eilen sain ommeltua pojille t-paidat ja tänään niitä on jo tarvittu. Ihana lapin kesä on täällä. Hennoin käyttää tuon Ainolan ihanan trikoopalani kuopuksen t-paitaan. Toivottavasti saadaan lämmin kesä, että paita tulee käyttöön.


Isommille pojille kokosin paidat trikootilkuista. Kanttasin kaikki kiireessä valkoisella. Onhan se raikaskin juttu ja ihan hyvä vaihtoehto, jos juuri oikean väristä resoria ei ole saatavilla. Samalla jatkoin tutustumista kantinkääntäjään ja peitetikkikoneeseen.


Kun tilasin pari kuukautta sitten peittarin Karnaluksista, jätin ostamatta sen kantinkääntäjän aluslevyn. Rautakaupasta kävin ostamassa tuollaista metallilevyä ja metallisakset (onkohan nämä termit nyt oikeita, ei ihan mun vahvuusalue...). Tein sitten itse aluslevun ja mies porasi siihen reiät. Ruuvit, joilla kiinnitin kapistuksen peittariin, tulivat koneen mukana. Sen sijaan ruuvit, joilla saisin kaksi metalliosaa toisiinsa kiinni, puuttuivat ja käytin siihen tähän hätään leveää teippiä. 

Kanttaaminen oli paljon helpompaa, kun laite pysyi paremmin paikallaan levyn ansiosta. Aikani kokeiltuani sain tikin osumaan juuri oikeaan kohtaan, mutta tarkkaa se tuntuu olevan: ruuvien pitää olla juuri oikeissa kohdissa ja jopa se, kuinka tiukalle väännän ruuvit, tuntuu vaikuttavan jotenkin. Olen silti tyytyväinen siihen, että hankin tuon laitteen, kyllä kanttaaminen on näin paljon nopeampaa, jos kaikki toimii oikein. 


Puhelimessa on pitkä liuta kuvia bloggaamattomista ompeluksista ja kaikkia en ole varmaan ehtinyt tai muistanut kuvatakaan. Yritän ehtiä laittaa niitä tänne joku päivä.


6 kommenttia:

 1. Hienoja t-paitoja! Kylläpä tilkuista koottu etukappale antaa ilmettä ja saa perusteepparin näyttämään tyylikkäältä <3

  Mukava, että kesä saapui sinnekin pohjolaan :) Täällä Keski-Suomessa olemme saaneet viettää kesää jo jonkin aikaa. Tuoreessa muistissa kuitenkin vielä pohjoisen omalaatuiset kesätkin :) Kuusi ja puoli vuotta asuimme pohjoisessa, koillismaalla. Opin tykkäämään pohjoisen kesästäkin vaikka se lyhyempi olikin kuin täällä. Onhan yöttömät kesäyöt vaikkapa aivan ainutkertaisia ja karussa luonnossakin oma viehkeytensä. Ehkä minä silti olen enemmän etelän ihminen kuin pohjoisen. Täällä on lapsuus ja nuoruus vartuttu, sielunmaisema on täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, että Lapissa kaikki kukkii nopeasti, mutta toisaalta vuodenaikojen vaihtelu on täällä niin mukavaa, että en kaipaa täältä lämpimämpään. Toivottavasti saadaan t-paidoille käyttöä.

   Poista
  2. Siellä on kyllä selkeät, toisistaan erottuvat vuodenajat. Siitä tykkäsin minäkin. En minäkään niin lämpöä kaivannut. Ehkä kaikkein suurin tekijä miksi en sinne koskaan kokenut kotiutuvani, oli luonnon karuus. Tätä vihreää luonnon vehreyttä ja elinvoimaa kaipasin kaikkein eniten sekä laajoja järvimaisemia. Niiden puutteesta kumpusi valtava ikävä ja kaipaus. Mutta asioilla on tapana järjestyä, niin sanotaan. Niinpä minun ja meidän toiveetkin kuultiin ja pääsimme muuttamaan näille seuduille. Kaikella on aikansa ja kaikella on tarkoituksensa. Niin meidänkin pohjoisessa vietetyillä vuosillakin kuin silläkin, että muutimme tänne. Toivotaan tosiaan t-paidoille käyttöä. Nyt on kyllä vain nippa nappa t-paita keli. Jospa se tästä taas lämpenee :)

   Poista
  3. Mukavaa, että olet päässyt sinne, minne kaipasit. On näillä luontoon ja ympäristöön liittyvillä asioillakin merkitystä viihtymisen suhteen.

   Poista
 2. Hienot kesäiset paidat! Toivottavasti lämmintä riittäisi, että olisi kovalla käytöllä paidat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Nyt kyllä tuntuu uskomattomalta, että pari päivää sitten lapset juoksivat pihalla hellemekoissa, kun ulkona on vain muutama aste lämmintä...

   Poista