Ompeluhuoneen kauppa

15. toukokuuta 2016

Kesätakit


Näiden piti valmistua jo kuukausi sitten, mutta olen ommellut niin paljon erilaisia lakkeja ja hattuja myyntiin, että omat lapset ovat jääneet paitsioon. 


Vaikka olen monta kertaa vuorittanut takin, en koskaan muista ulkoa, miten hihansuut tehtiinkään niin, että saumat on piilossa. Loistava ja maalaisjärkinen ohje tähän ja moneen muuhun mutkaan takin vuorittamisessa on Tosimummon blogissa.


Kankaat Eurokankaasta paitsi vuorikankaat ja resorit omista jemmoista. 


Ollut niin haipakkaa, etten ole saanut kunnon sovituskuvaa takeista ja arvelin, että parempi julkaista tämä pikaräpsy, koska kohta takit ovat kuitenkin likaiset ja kurttuiset, kun on näistä tenavista kyse. 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Viimeistään siinä vaiheessa, kun kiinnitin neppareita, meinasin heittää kaikki roskiin, mutta vaikeuksien jälkeen nämä on tässä.

   Poista
 2. Nämä on hyvännäköiset! Minulla ei riitä innostus oikein takkien tekoon, pitäisi saada niin nopeasti valmista. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, sehän tässä just onkin, että menee hermot, kun kestää niin kauan tällaisessa. Ja vielä kun päätin tehdä kolme kipaletta, niin nyt täytyy ommella monta pipoa ja nopeaa juttua, että toipuu tästä.

   Poista
 3. Ihanat takit, kertakaikkiaan. Meidän kuopuskin tykkäisi tuollaisesta tytön takista.

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvän näköiset takit! Mulla on taas ihan toisinpäin, kun tykkään takkien ompelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin se on kivaa, kun on aikaa eikä ole paljon muuta ommeltavaa mielessä. Lopputulos kyllä monesti palkitsee.

   Poista
 5. Todella kivan näköiset takit! Minullakin on takkien ompelu sellaista, että jää kaiken muun alla aina pois. Olen sellainen nyt heti valmista ihminen :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samanlainen ompelija ja ihminen olen minäkin, mutta kyllähän se sitten palkitsee, kun saa jotain vähän isompaa joskus aikaiseksi. Mutta en ole yhtään tilkkupeittojen tekijä kyllä.

   Poista