Ompeluhuoneen kauppa

12. kesäkuuta 2016

Koulutytön kesävaatteet

Kokosin tähän postaukseen monen kuukauden aikana ommeltuja pieniä ja vähän isompia juttuja mun koulutytölleni. Kaikkia tehdessä on ajatuksena ollut, että vaatetta voisi käyttää kesähelteillä, mutta toivottavasti mahdollisimman moni ei jäisi vain kesävaatteeksi, kun tämä kesä on niin ohikiitävän lyhyt täällä päin. 


Eurokankaan laarista noukittu kultakimalteinen kangas päätyi hapsutopiksi. Suorastaan ihmeellistä on se, että kangas on kestänyt hyvin pesuja. 


Myöskin Eurokankaan laarikankaasta tällainen läpikuultava toppi. Tämä on mahdollisimman tarkka kopio vastaavasta tehdasvalmisteisesta, joka alkaa jo kolmen vuoden (muistaakseni) käytön jälkeen menettää parasta loistokkuuttaan.


Harmillista, etten ole ymmärtänyt säästää niitä kukkakankaasta kasiluokan kässäntunneilla ompelemiani jättisuuria kauluspaitoja. Ne olisivat varmaan nyt kovasti muotia. Jouduin siis ompelemaan tällaisen hiukan joustavasta stretchfarkusta.


Kesämekkojakin on oltava muutama, siltä varalta, että tänä kesänä olisi jokunen lämmin päivä. Olen ommellut viime aikoina jonkun verran Eurokankaan lycratrikoosta, luultavasti siksi, että siitä löytyy niin kivoja kuoseja edullisesti laareista. Alun perin olin aika epäileväinen materiaalin hengittävyyden suhteen, arvelin, että tällainen mekko on aivan kammottava helteellä, mutta olen ollut itselleni tehtyihin aika tyytyväinen. Uskalsin siis lapsellekin tehdä tästä.


Näiden kahden mekon yläosa on tehty omalla painijanselkätoppikaavallani ja alaosa vapaasti saksittu.


Useampana kesänä meillä on tykätty näistä vähän alaspäin levenevän suorakaiteen muotoisesta kappaleesta ommelluista mekoista. Yläosaan rypytystä kuminauhalangalla ja olkaimet, that's it. 


Tää kangas on mun lemppareita, Facebookin ompeluryhmästä ostettua. 


Vielä shortsihaalari aikalailla ysärityyppisestä kankaasta. Tällaisia kankaita ommellessa tunnen itseni jostain syystä vanhaksi. Juurihan se 90-luku oli ja meni.


Nämä oli kaikki siis enemmän tai vähemmän vanhoja juttuja. Nyt on sellainen tilanne tässä talossa, että ikkunat on pesty (kuka muu kehuis, ellen minä ite...) ja voin hyvällä omallatunnolla taas ommella. Joten voi olla, että huomenna ompelen.

4 kommenttia:

  1. Upeita vaatteita kaikki.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Kivan näköisiä kesävaatteita sulla onkin siellä syntynyt! Juu, minustakin tuntuu, että 90-luku oli vasta ihan äsken :D. Miten se aika muka niin nopeasti on mennyt?

    VastaaPoista