Ompeluhuoneen kauppa

16. kesäkuuta 2016

Housuja ja paitoja pojille


Kuopukselle tein tällaisen löysemmän mallisen lätsän kokeeksi, ikään kuin mössykän. Samasta kankaasta (joku muutaman vuosikymmenen vanha vakosametti) riitti polvihousuihinkin. Ei nämä ehkä kätevimmät ole tällaisella kuivaksi opettelevalla kaverilla, mutta ensi kesänä hän ei ehkä enää suostu näihin, joten nyt on vielä mahdollisuus. T-paitakankaan tilasin jostain, mutta en muista mistä, koska siitä on jo aikaa. 


Tälle peruspertsalle on kyllä tarvetta tämän pikkukaverin kaapissa, joten korkkasin nyt sitten viimein tuon niin suositun Relaxit fit-housukaavan minäkin. Tykkäsin, joskin takaa kavensin reilusti ja jätin edestä sauman pois. Hyvät ja toimivat kaavat helpottavat niin paljon ompelua!


Ei kiristä nämä housut, mummulan trampalla testattiin!


Meillä on ollut usein tapana tehdä numeropaita synttärien kunniaksi ja tässä nyt kasipaita tältä keväältä, jäänyt laittamatta tänne. Sain työpaikalta Emo-värejä monessa sävyssä ja olisi kiva ehtiä joskus painaa niillä enemmänkin kangasta. Numero tuli vähän liian alas, mutta siinä nyt kuitenkin on kasi.


Ritari- ym. pikkareita todelliseen tarpeeseen tälle herra kuopukselle myös. Alan olla sinut peittarini kanssa ja voi että se helpottaa ja nopeuttaa, erityisesti tämä kantinkääntäjällä kanttaaminen. 


Tänään päästiin viimein rannallekin, joskin vesi oli monta astetta kylmempää kuin toukokuun lopussa. En siis tehnyt turhaan näitä uikkareita. 

Taas on tällaista käyttövaatetta tukittu tänne Internetin ihmemaailmaan. Ajattelenpa vaikka niin, että ehkä jossakin muussakin ompeluhuoneessa on ommeltava käyttövaatteita ja jospa joku saisi näistä jonkun idean tai vinkin. 

3 kommenttia:

  1. Onpa taas äiti ollut ahkerana: monta uutta vaatetta. Ja noin kaunnita ja käyttökelpoisia!

    VastaaPoista
  2. Samettipöksyt ja hattu on niiiin suloiset <3! Harmittaa ettei mulla ole niin pientä poikaa, jolle näitä voisi tehdä. Alkaa tuo ikä olla pojalla sellainen, ettei varmasti laita jalkaansa äidin kotkotuksia. Perusvaatteita aina tarvitaan, ja kyllä tällaiset muiden tekemät aina saa sitä intoa nousemaan :). Mullakin olisi tehtävänä muutamat housut, joten ehkäpä nyt intoudun vihdoin ja viimein siihen hommaan (ainakin kaavalehden jo kaivoin esille sun innoittamana ;)).

    VastaaPoista