Ompeluhuoneen kauppa

27. syyskuuta 2015

Vauvasukkia


Kun nuorin lapsemme syntyi, sain yllätyksekseni paketin paikalliselta puolitutulta mummolta. Paketissa oli villasukat. Villasukat minun kuudennelle lapselleni, jolla oli jo monet sisaruksilta perityt villasukat. Jotenkin ilahduin noista sukista aivan erityisen paljon. Se mummu oli istunut nojatuolissaan ja kutonut näitä sukkia ja ajatellut ehkä juuri minua ja ehkä vielä enemmän tätä meidän kuudetta vauvaamme. Hän oli varmaan ajatellut, että haluaa toivottaa tämän vauvan tervetulleeksi maailmaan. 


Ehkä sen mummon teko lämmitti mieltäni myös siksi, että olen niin kovasti villasukkaihminen. Jos aikuinen tarvitsee lämmikettä kylmää maailmaa vasten, niin tarvitseehan sitä varsinkin tuollainen pieni vastasyntynyt. 


Niinpä neuloin kesän automatkoilla tällaisia raitasukkia, ja olen saanut nyt syksyn kylmetessä lahjoittaa näitä pienille uusille ihmisille. (Vihreä-punaiset ovat siskoni neulomat, kiitos M!)

10 kommenttia:

 1. Suloisia pikkusukkia! Miten kaikki pieni näyttääkin niin sievältä :) Mulla pitäisi tehdä sukat ainakin meidän poitsulle kun jotenkin isosiskon pieneksi jääneet hempeät eivät poikaa innosta. Nyt vaan on joku ihme virkkuuinnostus päällä, etten malttaisi puikkoihin ollenkaan tarttua...

  VastaaPoista
 2. Ihania villasukkia! Minullakin on juuri työn alla villasukat meidän pian syntyvälle pienokaiselle! Vaikka on vanhempien sisarusten sukkia vielä jäljellä, on ihanaa pukea pienelle jotain uutta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että lämpimät onnittelut jo nyt teidän uudelle vauvalle! Jokaiselle on ihana neuloa jotain omaa ja odottaa siinä samalla vauvaa maailmaan.

   Poista
 3. Ihania sukkia! Noita on ilo lahjoittaa pienten varpaiden lämmikkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tulikettu! Näitä oli kiva ja helppo neuloa ja ollut ilo saada tänä syksynä paljon vauvoja lähipiiriin, joille näitä lahjoittaa.

   Poista
 4. Ihania pieniä sukkia olet neulonut ❤ .

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia ja ihana oli tarinasikin. Minulle tuli tästä mieleen eräs jokin aika sitten kuollut mummo, joka kutoi aikoinaan kaikille ylioppilaille villasukat lahjaksi. Niitä lahjasukkia olen hellästi hoivannut ja varoen käyttänyt. Nyt sukat ovat jo eläkkeellä, mutta malli... Se on tallella ja sillä mallilla aion itselleni uudet sukat kutoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi näitä mummoja! Tuokin on ihana tarina, että kutoo ylioppilaille villasukat <3. Onneksi nykyään osataan taas enemmän arvostaa käsitöitä.

   Poista