Ompeluhuoneen kauppa

24. kesäkuuta 2014

Uusi aluevaltaus

Tämän ompeluksen myötä astuin pois mukavuusalueeltani: ompelin takin rakkaalle puolisolleni!

Tällaisen kolitsitakin, hänen toiveidensa pohjalta.


Tulipa huomattua, että tällaiseen kamppeeseen menee aika paljon kangasta. Piti tulla siniset hihat, mutta tulikin mustat, kun kangas ei riittänyt.


Toimitin aviopuolison nappilaatikolle etsimään nappeja takkiin ja hän löysi sieltä tällaisen Suomileijona -napin.  Epäili, että on armeijasta varastettu. Minulla ei ole mitään aikaisempaa mielikuvaa tuosta napista. Olen kyllä paljonkin ostellut kaikenlaisia epämääräisiä nappinyyttejä kirppiksiltä. Melkein puoli perhettä intoutui tutkimaan nappilaatikkoa, ja nyt on rivi ihania nappeja odottamassa, josko äiti ompelisi niille vaatteen.

Jotenkin liikuttaa sellainen ajatus, että joku mummo jossain kerää jokaisesta pois heitettävästä vaatteesta napit talteen ja sitten, kun mummo muuttaa palvelutaloon, on kasa nappeja, mutta ei mitään käyttötarkoitusta niille. Mummon lapset vie napit Konttiin, ja minä tulen ja ostan ne pilkkahintaan ja sommittelen niitä sitten taskuihin ja mekkoihin.


Nämä napit on kyllä ihan oikeasta kaupasta ostettu. Ei löytyny viittä samanlaista muuten.

Voisin ommella ehkä tuolla miehelleni toisenkin kerran. Olen minä ennenkin ommellut hälle, housut, isänpäivälahjaksi. Lahjan tarkoitus on ilahduttaa ja ne housut kyllä ilahdutti, ei ollut tulla naurulle loppua ollenkaan. Tuli nimittäin aika reilusti sellaiset haaremityyppiset, kun ei ollut kaavaakaan. Oikein hyvät kotihousut. Jotta minähän olen melkein jo asiantuntija tällä mieheni vaatettamisen saralla.2 kommenttia:

  1. Hienon takin olet tehnyt! Varmasti mieluinen päälle laitettava :-)

    VastaaPoista
  2. Kiva on takki! Nappeja olen minäkin joskus kirppiksiltä ostanut, niissä on kyllä hienoja. Oma mummoni nyhräsi kaikki napit irti rikkimenneistä vaatteista, onneksi sain ne "perintönä" eivätkä sukulaiset hiissanneet kirppikselle. Eikös se ole pääasia, että toinen ilahtuu lahjasta :)?

    VastaaPoista