Ompeluhuoneen kauppa

8. kesäkuuta 2014

Olipa kerran Maripaita

... mutta eipä ole enää. 

Sain lahjoituksena Maripaitoja, jotka olivat käyneet omistajalleen tarpeettomiksi, mutta juuri sopivasti käytössä pehmenneet minun käyttötarkoitustani varten.


 Ompelin paidoista vauvalle pari kesäyöpukua.


Homman olisi voinut varmaan hoitaa fiksumminkin, mutta piirsin mustalla tussilla kankaaseen etu- ja takakappaleen vanhaa yöpukua apuna käyttäen. Piirsin taka- ja etukappaleet erikseen, jotta pystyin hyödyntämään molempiin valmiin kauluksen. Paidassa oli sen verran leveyttä, että sivuilta sain suikaleet nappilistaa varten ja haarakiilan. Lyhyet hihat leikkasin mukaan etu- ja takakappaleisiin, niin vältyin niiden ompelemiselta.


(Tuleepa tässä samalla todistettua järjestelmäkameran ja puhelimen ero valokuvausvälineenä. Ylempi kuva otettu otettu puhelimella, alempi järkkärillä.)


Toiseen yöpukuun leikkasin hihat erikseen ja  hyödynsin hihansuuresorit.


Jo aikoja sitten olen tehnyt tämän yömekon samaan tapaan vanhasta pienentäen.


Näitä vanhoja Maripaitojahan monet kehuvat laadultaan paremmiksi kuin uudemmat osittain ulkomailla tuotetut. Tämäkin sinivalkoraitainen yksilö on kestänyt pesusta toiseen tässä toisessa elämässäänkin. Saumat kiertää vinoon, mutta kangas on ehjä ja pehmeä.

Tulipa taas todistettua: toisen roska on toisen aarre.

5 kommenttia:

 1. Kivoja ompeluita vanhoista paidoista! Vauvan yöpuvut ovat ihania. Hyvä, jos saa helpolla tehtyä kaavat valmiista vaatteesta. Maripaidoista minustakin nuo vanhemmat kestää paremmin, pari paitaa on ollut omassa käytössä.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania yöpukuja, pitää sujauttaa idea korvantaa sillä omastakin kaapista löytyy muutama käytöstä jäänyt:) Ihana on myös blogisi, tulen taas heti uudestaan :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja tuunauksia. Tuohan on näppärä idea piirtää tussilla nuo leikkauskohdat. Jäähän ne joka tapauksessa saumojen alle piiloon. Kiva muuten, että kävit blogissani vierailulla ja kirjauduit lukijaksi. Jäänpä myös tänne lukijaksi :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavia yökkäreitä, just niin parhaita pienelle, paljon pestyjä ja valmiiksi pehmenneitä.<3 Hauskaa, kun teit juuri sen mihin mulla on pyödällä pyöriny muutaman viikon materiaalit. :)

  VastaaPoista
 5. Pikkuvarpailla-blogista löysin tänne tieni. aivan ihania kierrätysompeluksia sulla täälä pilvin pimein! :)

  VastaaPoista