Ompeluhuoneen kauppa

13. kesäkuuta 2014

Tilkkuja tuhottu


Näitähän ei koskaan ole liikaa. Ideasta ja innoistuksesta kiitän Kukkaa.


Vanhoja maritilkkuja, Nanson tilkkuja ym. Kaavan piirsin H&M:n pikkareista. Tyttäret saivat itse valita kankaat tilkkulaatikosta. Kantit sai valita äiti.Kaikkein ihanimmat on tietysti nämä ruusupikkarit (huoh...). Kangas keväällä Eurokankaasta, siltä reissulta, jolla tyttö sai itse valita kankaita. Ei tippaakaan mun kangas, mutta eihän nämä olekaan mulle.

Muutaman ruuanlaiton ja vauvansyötön ajan pohdiskelin, miten ihmeessä tuo haaraosa ommellaan niin, että sauma ei jää näkyviin. Vaikka se kuulostaa (minun mielestä) mahdottomalta, se onnistuu niin, että haarakiiloja leikataan kaksin kappalein, asetetaan kappaleet oikeat puolet vastakkain ja laitetaan niiden väliin joko taka- tai etukappale. Tämän sauman jälkeen asetellaan haarakiilan toiset päät oikeat puolet vastakkain ja sinne väliin laitetaan se kappale, jota äsken ei laitettu. Tässä vaiheessa tekele näyttää siltä, että käy kuten niin monesti ennen, että vaate ei käännykään oikein päin vaan jää syttyrään. Mutta se toimii sittenkin! 


Lidlin leimasimella jysäytin merkin takapuoleen, jotta osaavat pukea piksut oikeinpäin.


Tässähän onkin nyt sujunut perjantai 13. päivä rattoisasti pikkareita testaillessa. Ilo se on pienikin ilo, esimerkiksi neljät uudet pikkarit mulle ja kolmet siskolle. 


Ps. Tänään tykkään kantinkääntäjästä. Kiristää juuri sopivasti tuota resoria niin, ettei tarvitse kuminauhojen kanssa kikkailla. Alan oppia: kantinkääntäjää kannattaa ainakin mun Brotherilla käyttää silloin, kun haluaa, että resori kiristyy aika reilusti. Kantinkääntäjää ei kannata käyttää silloin, kun haluaa, että resori ei juuri kiristä, kuten esim. jumpsuitien vetoketjuaukon huolittelussa. Tai sitten keksin siihenkin joku päivä jonkun niksin. (Mun koneesta puuttuu paininjalan puristuksen säätö, niin tuota kantinkääntäjää on hankala säätää.)

Viikonloppuja ompelu- ja muut toverit! 
Ja tervetuloa uudet lukijat tänne piskuiseen Ompeluhuoneeseen, toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti.

10 kommenttia:

 1. Huippuja! Mun pitäs kans pikkareita vääntää,millonhan inspiroituisin niistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli tosi hauskaa. Tuli nopeasti valmista. Ei muuta ku tilkkulootalle.

   Poista
 2. Vinkei vinkei tääl puol jokkee tilkkusten tuhoks. Kyl heijän ny kelppa! Vaan vieläk tommottis leimassimi jostai löyttys? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules nyt ystävä joen tältä puolen, tuo Lidl on vähän sellainen paikka, että ei oo mitään pysyväistä siellä. Joskus vuosi sitten tein hankinnan ja kuulin, että noita on myynnissä aina toisinaan siellä. Että luehan niitä mainoslehtiä ahkeraan.

   Poista
  2. Oon joskus kyselly noita sieltä niin mietin vaan et ootko nyt vasta jostain löytäny! :) Meillä on mainoskielto.

   Poista
 3. Hiphei! Kivoja pikkareita! Jälleen kerran oiva aatos, jota pitäisi testata. Kiva tapa hävittää niitä jämäpaloja. Meillä jostain käsittämättömästä syystä kaupan alkkarit ovat pojalle vyötäröltä ihan löysät. Miksi en aiemmin tullut tällaista ajatelleeksi?

  VastaaPoista
 4. Nättejä pikkareita! minä oon myös ommellu muutamia pikkareita ja poikasille sitten niitä isojen miesten pöksyjä eli boxereita ;)

  VastaaPoista
 5. Miksi mulla ei näy kuin uusimman päivityksen kuvat? Ei vaikka vaihtaa selainta tai konetta? Oisin niin halunnut nähdä tämän postauksen kuvat? Jospa joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt on taas järjestetty ja siivottu Picasan kuvakansioita sillä seurauksella, että kaikki kuvat poistui blogista. Onneksi ne löytyi roskakorista. Minä oon niin mahottoman hyvä näissä tietokoneasioissa...

   Poista
  2. No kiitos, nyt näkyy kaikki söpöt pikkarit!

   Poista