Ompeluhuoneen kauppa

2. tammikuuta 2017

Tonttujuttuja


Nyt joulun jälkeen voi paljastaa, mitä tänä vuonna sain tehtyä pukinkonttiin. 


Viisveelle neuloin säärystimet, kun talven automatkoilla pyhätakissa pelkät sukkahousut eivät oikein riitä lämmittämään pieniä jalkoja. Lanka on ostettu yli kymmenen vuotta sitten Virosta jostain kivijalkapuodista. Minulla on aivan ihania värejä tätä lankaa, mutta en tahdo keksiä sille käyttöä, kun on täyttä villaa ja kutittaa niin kauheasti. 


Miehelle toivelahja, mustat lapaset ja pipo. Mies toivoi "ihan vain mustat lapaset, ei mitään värejä tai muuta", tuntee kai minut ja tietää riskin, että voi lipsahtaa väriä matkaan. Omin lupineni laitoin kuitenkin ompelumerkin poronnahkaan. Pipo ihan trikoota, sisällä merinovilla. 


Tämän joulun ehdottomasti jännittävin tekele oli äidille ompelemani mekko. Ihme kyllä, mekko oli sopiva ja ilmeisesti jopa myös mieluinen. Kangas on Kuosiverstaan laadukas trikoo. 


Jokainen tyttö sai jotain. Isommille yömekot Marimekon raitakankaasta, vauvalle bambi. Sain vauvalahjaksi ihanan Paapiin teeseitse-paketin, jossa oli kankaalle painettuna bambin osat ja minun tarvitsi vain leikata, ommella ja täyttää. Kääräisin valmiin bambin sitten lahjapakettiin.


Vauvalle askartelin myös eBaysta tilatuista silikonijutuista puruleluja. Ajattelin ripustaa lelut lelukaareen tai kaukaloon naruista.

Lopuksi vielä muutamia jouluisia juttuja, vaikka eivät lahjoja olekaan:


Olen pitkään haaveillut seimiasetelmasta, mutta Suomesta ei tunnu löytyvän ja ulkomailta en ole toistaiseksi saanut tilattua. Tein sitten itse tällaisen. Vuosia sitten hankin Aarikalta laatikollisen ylijäämämateriaaleja. Laatikossa oli helmiä, renkaita ja kaikkea inspiroivaa. Monet kivat jutut olen jo niistä väsännyt ja nyt näihinkin löytyi tarvikkeita. Hyödynsin myös lasten puupalikkalaatikkoa ja liiterin antia. Eläimet puuttuu, jospa ensi jouluna.


Kerholaisille uudet tonttulakit. Olisin laittanut puuhelmet, mutta kulkunen on kuulema oltava, sanoivat he.Vauvalle piti joulumekko väsätä. Vähän lyhyt tuli, mutta ei kai vauvan ole kovin mukava ihan nilkkapituisessakaan potkiskella.


Pitkään olen ihastellut Verson puodin Sielulintu-kuosia ja tämä värikin, tällainen ruosteenpunainen, oli minun mieleeni. Tässä mekossa viihdyinkin koko joulun, arjet ja pyhät.


Ja vielä koululaiselle mekko joulun juhliin. Menee kyllä muissakin juhlissa, miksipä ei. Kangas noukittu aikoja sitten Eurokankaan palalaarista, jonkinlaista neulosta.


Tässä onkin nyt pidetty pitkähkö ompelutauko, koneillakin on ollut joulurauha. On oltu koko perheellä lomalla. Pari päivää sitten kuorin huput koneista ja suunnitelmia alkaa taas olla. Niistä sitten tuonnempana.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille teille, jotka uskollisesti tai satunnaisesti seuraatte blogiani. Vaikka sivupalkissa on seuraajia vähän, kävijöitä täällä on ilahduttavan paljon. Kiitos kaikista kannustavista kommenteista, joita olette vuoden mittaan jättäneet. Kiitos ylipäätään siitä, että käytte ja kurkitte, ei tarvitse viestiäkään jättää. Jospa joskus joku saisi jonkun idean tai inspiraatiota, siksi tätä blogia pidän edelleen vuonna 2017.

4 kommenttia:

 1. Monenlaista ihanaa olet tehnyt joululahjoiksi.
  Mulla on ollut kans suunnitelmissa jonkunlaisen tallin tekeminen jouluseimen ympärille, mutta en vielä tänäkään jouluna saanut sitä aikaiseksi. Hahmot mulla on on, mutta talli puuttuu. Joskus olen tehnyt sen piparista. Tänä vuonna hahmot olivat ilman suojaa. :)
  Onnellista alkanutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo talli oli kyllä vaikeampi kuin hahmot... Samoin sinne hyvää tätä vuotta!

   Poista
 2. Huippu tuo talli asukkaineen! Ehkäpä meilläkin joku joulu. Ja tuota ruosteenpunaista mekkoahan jo livenä ihastelinkin, näyttää kuvassakin hyvältä. Muutkin kivoja ompeluksia, sinä se jaksat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessä monta jatkoideaa tuohon talliin, mutta ei taida enää joulun jälkeen innostua tarttumaan niihin...

   Poista