Ompeluhuoneen kauppa

15. tammikuuta 2017

Neuletakin ohje

Tein itselleni tällaisen kaavun, jonka voi vetäistä päälle tilanteessa jos toisessakin. Kangas on neulosta Eurokankaan palalaarista. Kirjoittelen tähän selvityksen siitä, miten tämän tein.


Erillistä kaavaa ei tarvita, muutama mitta riittää. Tein tämän Hommahuone-blogissa olevalla ohjeella, mutta tein ohjeeseen joitakin muutoksia ja ajattelin kirjoittaa muistiin oman versioni. Kovin on ryttyinen paperinpala, mutta ehkä selvää sentään saa.


Tarvitset täysleveää (150 cm) kangasta 130 cm. 

1. Leikkaa toisesta reunasta kaksi 65 x 100 cm:n kokoista palasta. Tosin kuvissa oleva kaapu on tehty kapeammasta kankaasta ja sain leikattua vain 65 x 80 cm:n palat. Mieluummin olisin tehnyt pitemmän ja siksi kirjasin ohjeeseen tulevia takkeja varten tuon 100 cm.

Leikkaa lisäksi hihat ohjeen mukaan.

2. Aseta etu- ja takakpl oikeat vastakkain ja ompele jompi kumpi lyhyt sivu = olkasauma.

3. Leikkaa jompi kumpi ommelluista kappaleista pituussuunnassa kahtia. Voit halutessasi pyöristää alakulmia kuvan osoittamalla tavalla (ks. katkoviiva).

4. Ompele hihat paikalleen, kohdista 30 cm pitkän sivun keskikohta olkasauman kohdalle.

5. Ompele hiha- ja sivusaumat.

6. Huolittele hihansuut.

7. Huolittele ala- ja etureunat esim. saumurin rullapäärmeellä.

Valmis! 

Itse tein vielä upotetun taskun ja laitoin piristykseksi poronnahasta palan.Olen ihan mielissäni, että mulla on nyt ohje tällaiseen vaatteeseen, kerta olen niin viluinen yksilö, että hiippailen yleensä aina jonkinlaisessa villatakissa.

4 kommenttia:

 1. Onpa kivannäköinen! Joku tämmönen on itselläkin suunnitteilla ja olen ostanut jo merinovillankin tätä varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Merinovillasta minäkin vielä joskus teen tällaisen. Nykyään liehuu aina helmat soppakattilassa tai vauva puklaa niille, niin odotan vielä vähän aikaa, jolloin pysyy vaatteet siisteinä useamman tunnin...

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Taidanpa kokeilla tätä mallia ohueen colitsiin. Semmosen suunnittelin ompelevani työvaatteeksi Noshin ihanasta kankaasta, joka odottaa tuolla ompelunurkassa. Onpa hyvä, etten vielä tänään ehtinyt aloittaa, kävi nimittäin jo mielessä, mutta lähdinkn sitten lumitöihin pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Tuu sitten kertomaan, saitko ohjeesta selvää ja kuvakin olis kiva nähdä.

   Poista