Ompeluhuoneen kauppa

28. kesäkuuta 2015

Uima-asuste ynnä muuta kuopukselle

Kun emme päässeet tänä juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna reissuun sinne, minne mieli olisi tehnyt, päivitän nyt sitten tänne näitä viime viikkojen ompeluksia.


Kuopukselle pari kesäpaitaa. Isommilta perittyjä hällä on kyllä melko korkea pino, mutta ovathan ne jo aika nuhjaantuineita ja käytettyjä. 
Kaavana hyvä t-paitakaava lehdestä OB 3/11, koossa 92 cm.


Kangas ei oikein meinannut riittää, niin oli pakko keksiä jotain. Selkäpuolelle tällainen raita siis.


Poikariepu ilahtuu joka kerta, kun näkee tämän paidan, koska tässä on palloja. Siinä kestääkin hyvä tovi, kun poikanen osoittelee kaikki paidan pallot läpi, edestä ja takaa, ja ilahtuu joka pallon kohdalla yhtä paljon. Osaisipa itsekin ilahtua samalla tavalla kuin puolitoistavuotias.


Muutaman kerran on jo uitu jääkylmissä vesissä ja kuopus on suorittanut toimenpiteen ilman asusteita. Kaapista löytyi tällaista Eurokankaan "uikkarikangasta" ja nyt on tilanne korjattu. Tein paidankin, jos sattuisi helteet tulemaan, niin ei tarvitse pelätä, palaako pienen uimarin iho.


Kovin on tyköistuvaa sorttia, mutta niinhän ne kai uimapuvut ruukaa olla.


Tosiasiassa tähän mennessä ei ole t-paitoja tai uikkareitakaan paljon tarvittu. Sen sijaan tätä hupparia on käytetty ja käytetty. Kiitos taas sinne sisko-kullalle, joka lahjoitti vanhan hupparinsa. Säästin vetoketjun, etutaskun ja resorit. Lisäsin hupun vuorin ja nyörit. Halusin nuo nyöritkin, vaikka nehän saattavat olla lapselle vaaralliset. Kiinnitin ne niin, että niistä ei voi kiristää, niin ovat turvalliset.

2 kommenttia:

  1. Paidan raidat näyttää kivalle, tuotahan voisi käyttää monessakin jutussa! Ihanaa, miten toinen ilahtuu palloista. Uikkarit näyttää suloiselle, jospa pian alkaisi olla todella lämpimiä päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raidoissa on kyllä jotain jujua aina enkä pääse niistä varmaan koskaan eroon kaikkien kuosiähkyjen keskellä.

      Poista