Ompeluhuoneen kauppa

10. heinäkuuta 2015

Kylmän kesän satoa

Jos kylmästä kesästä yrittää jotain hyvää löytää, niin ompeluaikaa ja -intoa on tänä kesänä riittänyt, kun ulkona ei tarkene olla. 


Jostain blogista, en muista mistä, nappasin idean ja laitoin vetoketjun tuolla tavalla kankaan päälle. 

(En tajua, miksi tuo vesileima seikkailee tuolla kuvan keskellä. Kolme kertaa siirsin sen oikeaan paikkaan ja enää neljättä kertaa en jaksa yrittää.)


Ihana, pehmeä college on mistäs muualtakaan kuin R-collectionilta.


Turkoosi toppi on investointi Lidlistä. Alelaarissa myytiin kaksi aikuisten toppia yhteishintaan 3 euroa ja hinta miellytti minua. Kavensin vain ja tein rinkattomaan toppiin rinkat kavennuksista jääneistä suiroista. 

Housut on Eurokankaan viskoosia, kuvio ei oikein erotu kuvassa. Löysät, ei kiristä.


Eurokankaan laarilöydöstä tällainen pitkä takintekele yhdellä napilla. Napista en ehtinyt saada tarkempaa kuvaa ja vaate huitelee jo kesälaitumilla jossain.


Jotta edes vähän tuntuisi kesältä, pari kesämekkoa kuitenkin. Nämäkin Eurokankaan laarikankaista. Kuminauhalangalla rypytetty yläosa, siis kuminauhalanka puolassa. Tulin siihen tulokseen, että sitä kuminauhaa saa kiristää puolaan pyörittäessä niin paljon kuin pystyy, silloin tulee hyvä kireys. Ja käsinhän se on siihen veivattava. Pienoista kokeiluahan se on tällä tekniikalla, että kuinka paljon leveydestä lähtee, mutta kuminauha on armollista, joustaa ja venyy ja ei ole niin justiinsa tuo leveys. Arviolta kymmenen senttiä leikkasin leveyttä lisää tuohon rypytettävään osaan. 


Muuten vain vapaalla kädellä leikoin mekot ja tarkistin pituuden sitten tytön päällä. (Enkä taaskaan muistanut, että rinkat kannattaisi laittaa takaa ristiin tai kiinnittää toisiinsa, että ne pysyvät säntillisesti ylhäällä.)

Ja uskokaa tai älkää (minä en mielellään uskoisi), tämä viimeinen mekko on hukassa. Mennyt hukkaan juhannuksena, kun oli ensimmäisiä kertoja päällä. Tai varmaan ei ollut silloin päällä, kun meni hukkaan, kai. Että onpahan teille näytillä, mutta muuta iloa vaattesta ei tällä hetkellä ole eikä kenties koskaan tule olemaankaan. Kaikenlaista.  

Nyt odotellaan taas sadepäiviä, kun tekisi niin mieli ommella jotain pienillekin. Ideoita kuulkaa on, mutta on tässä muutakin, mitä pitäisi tehdä, jos ompelulta joutaisi.

6 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita taas oot taikonu. Tykkään siitä, että jokainen lapsi saa omantyylisiä vaatteita sieltä sun ompeluhuoneelta. Vieläköhän tuota turkoosia collegea ois tarjolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sakru. Soittelin juuri R-collectionille ja tällä hetkellä täältä meidän liikkeestä on kaikki colleget loppu. En tiedä saisko Kajaanin tehtaanmyymälästä. Sieltä toimitettiin ainakin ennen ilman postikuluja kankaita noudettavaksi R-collectionin liikkeistä. On ostanut tuon kankaan muistaakseni viime kesänä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Hei :) Ompeletko tuntemattomille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin olen ehtinyt ommella muille kuin omalle porukalle tai lähipiirille, mutta ota yhteyttä, niin katsotaan! Sähköpostiosoite ompeluhuoneeseen löytyy tuolta oikeasta sivupalkista.

   Poista
 3. Onpas nämä vaan niin ihania, ihan kaikki! Tuollainen pitkä takki olisikin aika tarpeellinen itselleni. Kiva nappi-kiinnitys siinä.

  VastaaPoista