Ompeluhuoneen kauppa

25. toukokuuta 2014

Laukku ja tabletin suojus

Useammassakin blogissa on tehtailtu toinen toistaan ihanampia laukkuja. Ihastuin niin, että oli pakko yrittää itsekin. Suuri kiitos mm. HeiDulle ideasta ja Hipulle erityisen selkeistä ohjeista. Niitä soveltamalla tästä tuli kuin tulikin laukku.


Kankaat Eurokankaasta, kuten myös nepparit. Vetskari kierrätetty.


Sen opin, että nuo nepparit olisi kannattanut kiinnittää ennen kuin kokoaa laukun. Jouduin purkamaan kapistusta muutamasta kohdasta, että sain aluskappaleet paikoilleen.


Kantohihnakin on kierrätetty. Kiitos jälleen kerran mummilan, jossa mitään ei heitetä hukkaan. Vanha vyö vuosikymmenten takaa on taas käytössä. 


Ja ihme kyllä, onnistuin ompelemaan sen kiinni ihan tavallisella ompelukoneen neulalla, kun ei ollut hallussa mitään erikoisneuloja. Olisko kuitenkin ollut vähän tavallista paksumpi neula.


Vuorikankaana viimeinen tilkku tätä vanhaa puuvillaa, jolla on tarina (klik). Sisällä myös pari taskua, puhelimelle ja lompakolle.


No nyt sitten kuulkaas on käynyt sellainen mahdoton tuuri, että olen saanut eräästä isohkosta, mutta pakollisesta hankinnasta nk. kylkiäisenä eli kaupan päälle tabletin. Tosin seitsemän tuuman, mutta ihan minulle itselleni. Onpas nyt hyvä lueskella teidän blogejanne.


Kuoret halusin heti väsätä tälle lelulleni. 


Näin sen tein: Leikkasin 3 mm paksusta suojalevystä (jotain sellaista pahvin tapaista materiaalia) kaksi samankokoista suorakulmiota, jotka ylsivät n. 5 mm tabletin reunojen yli. Päällystin ne tilkkulootasta löytyneellä fleecen tapaisella kankaalla ja pujotin ne tuon isomman sydänkankaisen suorakulmion sisään. Levyjen väliin ompelin tuohon päällyskankaaseen suoran sauman, jotta levyt pysyvät kuuliaisesti aloillaan. Kuminauhat nurkissa pitävät laitteen paikallaan.


Pitempi kuminauha pitää tablettikansioni kiinni ja varmistaa sen, että rakas laitteeni ei putoa sisältä.


Kyllä sitä ihminen on hassu, kun ihastuu tällaiseen materiaan, vaikka samalla yrittää päästä turhasta tavarasta eroon. Mutta tämähän ei olekaan turha, vaan mun tabletti, jolla on sydänsuojukset.


Ei muuta kuin äänestysintoa itse kullekin ja onnea Suomen pojille illan jääkiekkopeliin itäistä naapuria vastaan!

3 kommenttia:

 1. Hienoja juttuja sulla täällä, oon aina välillä käyny kattelemassa :)
  Tuo laukku erityisen hieno!
  Pysyykö tabletti hyvin suojissaan? Oon yrittäny mun puhelimelle keksiä jotain suojakuori-ideaa kun ei tuohon malliin löydy valmiita suojakuoria. (Näyttö jo haljennut:P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tuo tabletti pysynyt ihan kuuliaisesti paikallaan. Tärkeää varmaan riittävän leveät ja tiukat nurkkakuminauhat.

   Poista
 2. Hei apua miten ihana tää laukku!!!!

  VastaaPoista