Ompeluhuoneen kauppa

16. toukokuuta 2014

Kesämekkoja myös mulle

Nyt alkoi tuntua siltä, että on jo korkea aika ommella jotain ihan minulle itselleni. Tällaista kellohelmamekkoa olen aikonut pitkään ja nyt viimein kokeilin. Oli kyllä aikamoisia mutkia matkassa, mutta syrttäsin tämän valmiiksi asti vanhaa rakasta imetysmekon kaavaani pohjana käyttäen.


Pikkuiset hihat tein mustasta trikoosta myös, mutta eivät ne tuossa henkarissa yhtään näy. (Tahtoisin sovitusnuken ihan näitä kuvauksiakin varten, mutta ei meille nyt mahdu tänne millään. Ehkä joskus.)


Leikkasin tuon helman vapaalla kädellä siten, että mitta vyötäröltä helmaan on koko ajan sama. 


Resorikaitaleella huoliteltu imetysluukkuhan se siinä mustan ja raitaisen kankaan rajamailla tokikin taas kököttelee. 

Toinen tekeleeni on hihaton perusmekko Majapuun lintutrikoosta. 


Kaula-aukko ja hihansuut kätevästi kahtia käännetyllä 5 cm:n levyisellä resorikaitaleella.


Ja taas imetysluukku. Olen käyttänyt näitä imetystunikoita ja -mekkoja myös esim. töissä eikä tuo luukku tuossa ole pahemmin haitannut.


Aktivoiduin ihan piirtämään (elämäni ensimmäisen) mallinnoksen tästä imetysmekkosysteemistäni.


Eli mekon paitaosa on kaksinkertainen. Ihoa vasten on tuo kuvassa punaisella piirretty kappale ja sen päällä mustalla piirretty. Päällyskappaleen (musta) alareunassa on resori tai kuminauha. Alakappale (punainen) jatkuu helmaan saakka (tai tuossa kellohelma-mallissa on sauma, mutta yleensä teen ilman). Eli ihoa vasten olevassa kappaleessa on erittäin syvään uurrettu kaula-aukko, jota voi sitten kiskoa imettäessä alaspäin. Se ei kuitenkaan laskeudu liian alas vahingossa, koska on olka- ja hihasaumoista kiinni päällyskappaleessa. (Korostan, että kuva on erittäin suuntaa-antava eikä missään mittakaavassa tms.)

No joo, tässäpä tämänkertaiset.

 Se on viikonloppu käsillä ja hellettä luvassa. Kaivetaanpa ne lasten hellehatut ja aurinkorasvat esille ja nautitaan kesästä kukin tahoillamme.

2 kommenttia: