Ompeluhuoneen kauppa

27. toukokuuta 2014

Käännettävä lakki

Kuvittelin varautuneeni hyvin kesän tuloon, mutta eipä vain perheen kuopuksella ollutkaan riittävän viileää kesälakkia, kun ensimmäiset helteet koittivat. 


Kokeilin tehdä lakin niin, että sitä voi pitää kummin päin vain. Ennen olen jättänyt lakkia kasatessa kääntöaukon johonkin vuorisaumoista, mutta nyt jätin sen alareunaan niskan kohdalle eikä ommelta huomaa, kun lakki on siltä kohdalta kurtussa tuon solmimis- ja kiristysnauhan ansiosta.


 Aika usein kaipaan yksiväristä lakkia, kun lapsukaiselle on puettu jo ties mitä kirjavaa päälle siihen mennessä, kun päästään lakkia päähän laittamaan. Tein siksi yksivärisen toisen puolen.

 (Toki olisin voinut silittää tuon keltaisen kankaan vähän paremmin, mutta muistaakseni minulla oli sillä hetkellä kiire, kuten yleensä.)


Lakin kaava on itse muutamia ihania lakkeja matkien väsätty. 


Kuviollisen kankaan sain tässä vähän aikaa sitten lahjoituksena, ja Marimekostahan se on alkujaan peräisin. Keltainen taas on Eurokankaan peruspuuvillaa pakalta. Suosittelen muuten lämpimästi tätä Perlan puuvillakangasta. Saatavilla on aivan ihania värejä, eikä väri juuri haalistu useammassakaan pesussa. 


 Jo vain nyt passaa kahdella hampaalla hymyillä! 


11 kommenttia:

 1. Tyylikäs lakki, tosi siististi tehty! Sinulla on paljon hienoja ompeluksia täällä blogissa. Löysin tänne juuri jonkun toisen blogin kautta ja kirjauduin saman tien lukijaksi.

  VastaaPoista
 2. Ihana lakki! Ja hyvä idea tehä lakista kääntölakki. Oon samaa mieltä, että yksivärisiäkin tarvitaan. :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloinen lakki! Ja ihana pikkuinen ♥

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana lakki, ja blogi täynnä ihania ompeluksia! :) jään minäkin seuraamaan.

  VastaaPoista
 5. Olipa taitavia - ja kauniita töitä taas kerran. Ja ihana pikku miehen hymy!!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistanne ja tervetuloa uusille lukijoille!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihailen aina käsistään kätevien ompeluksia. Aivan mahtava juttu, kun voi ommella omille lapsille kaikia ihanuuksia! :) Suloinen kaveri tuossa alimmassa ja hieno lakki päässään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Elina. Aina ei onnistu, mutta ompelu tuo paljon iloa elämään.

   Poista