Ompeluhuoneen kauppa

27. lokakuuta 2013

Vielä vauvalle

Muutamia näperryksiä taas: Olen aina ajatellut, että tilkkupeitot eivät ole minun juttuni, koska en kuitenkaan saisi tilkkujen nurkkia edes sinne päin kohdilleen. Uskalsin nyt kuitenkin yrittää, koska tilkkulaatikossa oli niin ihania tilkkuja. Taakse ompelin luonnonvalkoista lakanakangasta ja väliin fleeceä. Oli hauskaa sommitella tilkkuja peittoon.


----------
Päällystin makuupussin kankaalla, jolla on tarina: Oli kerran poikamies, joka hankki poikamiesboksiinsa verhot kohtuullisen värikkäästä kankaasta. Sattui sitten käymään niin, että poikamiespäivät päättyivät ja verhot vaihtuivat uusiin. Hyvä kangas päätyi käyttöön, mökin patjanpäällykseksi. Sieltä entisen poikamiehen tytär vuosikymmenien kuluttua pelasti kankaan ja nyt siitä syntyi makuupussi entisen poikamiehen lapsenlapselle.

----------
Samaisesta kankaasta riitti vielä juuri ja juuri vaunusuojaan. Lintu tosin joutuu syömään pihlajanmarjoja pää alaspäin. Tein toisenkin vaunusuojan. Jos vaikka toista käyttäisi vaunuissa ja toista kaukalossa, sopivat molempiin. Apilakangas on ostettu Luulajasta kangaskaupasta, jonka nimeä en muista, mutta joka sijaitsee siinä ainoassa isossa kauppakeskuksessa, joka kaupungistä löytyy. (Siellä oli muuten ainakin toissa kesänä tosi edullisia kankaita.)  Nämä ovat (toistaiseksi) silittämättä, mutta ei anneta pikkuseikkojen häiritä.
Tilasin suojiin muovisia renkaita miniQ:sta. Jotkut käyttävät myös suihkuverhojen renkaita, mutta sellaisia ei nyt ollut saatavilla. Sitten pitää vielä olla reikä, josta renkaan voi pujottaa ja siihen tukeva reunus. Tämä seikka ratkesi tilaamalla Hanhelista Prymin purjerenkaita. Renkaat voi kiinnittää vasarallakin, mutta viimein rohkenin investoida itselleni Prymin nepparipihdit. 
Näillä purjerenkaiden kiinnittäminen oli tosi helppoa. Samalla saan heittää hyvästit epätoivoisille yrityksilleni kiinnittää neppareita vasaralla. Ensinnäkin meidän vasara on aina hukassa ja toistaiseksi en koskaan osu tarkalleen siihen, mihin pitäisi ja neppareita kiinnittäessähän pitäisi osua. 
Toisella puolella molemmissa vaunusuojissa on Marimekon ohutta puuvillakangasta. Tein myös taskun esim. itkuhälyttimelle tai tutille. 

----------

Vielä muutama tuttiketju aivan kuin näitä ei olisi jo ennestäänkin tarpeeksi. Pyöreät kiinnityspäät tilasin nappikauppa Punahilkasta


Tutin kiinnittämiseen olen tottunut käyttämään pieniä hiuslenkkejä. Käytän (tai siis lapseni käyttävät) yleensä aina näitä perustutteja ja ne saa kätevästi kiinnitettyä noilla hiuslenkeillä.

6 kommenttia:

 1. Liikuttava tarina poikamiehen verhoista. Hyvään käyttöön ovat päätyneet. Kivoja juttuja olet jaksanut värkätä vauvalle.
  -Virpi-

  VastaaPoista
 2. Joo mä kans melkeen kyynelehdin täällä tuon poikamiehen verhotarinan äärellä. Ja melkeen voin haistaa tutun tuoksun tuosta kankaasta, tiedäthän: ensin ollaan puuhommissa ja ajetaan kelkalla koko päivä, illalla kiivetään saunan huterille lauteille, syödään tukeva iltapala ja kellahdetaan parin naistenlehden kanssa yläsänkyyn siskonpedille (klo ehkä noin 19.30 eikä väsytä ja on k u u m a ) ja siinä on sitten loppuilta ja yö aikaa nuuhkia lakanan tuoksua ja katsella kuinka lintu syö pihlajanmarjoja.

  Toinen huomio: hyvä tarkennus noiden perustuttien käyttäjäjoukosta. Se on hyvä aina muistaa olla täsmällinen ja määritellä käsitteet + kohderyhmät tarkasti. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihania ompeluksia vauvalle! :) Tuo vaunusuoja on niin hieno että se inspiroi kyllä tosissaan. :) niin nätisti oot tehny kiinnitykset ja kaikki.

  VastaaPoista
 4. Harvinaista mulle Sakru, että teen ihan oikeilla materiaaleilla, tilasin renkaitakin yms. Mutta nuo pihdit oli kyllä hankkimisen arvoinen kapistus.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vaununsuojavinkeistä! Juuri tässä joku päivä mietin, että mitenkähän ihmiset niitä vaununsuojia tekee. Ja yhtäkkiä tupsahdin tänne ja vinkit ovat kuin tarjottimella. :) Tuo hiusrenksuidea on myös painettava mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun olen päässyt kokeilemaan vaunusuojia, oon huomannu, että nuo prymin pienet purjerenkaat on vähän liian isot noille renksuille. Meinaa rätti välillä tipahdella kannakkeista varsinkin kaukalossa. Ehkä jostain löytyis paksumpia renkaita tai pienempiä purjerenkaita.

   Poista