Ompeluhuoneen kauppa

3. lokakuuta 2013

Tuumasta toimeen

Tuleekohan tästä blogi vai mikähän tästä tulee? Ei sitä tiedä, kun alkaa ompelemaan tai neulomaan jotain, mikä on lopputulos. Siksihän juuri se onkin niin mukavaa. Saattaa tulla paljon hienompi tekele, kuin oli tarkoitus, tai sitten ei. Sama on tämän blogin suhteen. Saa nähdä, mitä tästä tulee. Kun melkein kaikki, mitä teen, tapahtuu tuumasta toimeen -periaatteella, saattaa yhtäkkiä tulla mieleen, että alkaa pitämään blogia ja sittenhän sitä jo huomaa pitävänsä blogia. Eli tuumasta toimeen.Yritän olla lakossa kankaiden oston suhteen ja tuhota vanhoja kankaita, mutta tätä Verson puodin Taimi-kangasta en voinut vastustaa. Ekaluokkalaiselle huppari omalla kaavalla, johon ideat tosin on vohkittu erinäisiltä ompeluystäviltä.

Samaiseen tilaukseen jotenkin livahti tätä Paratiisin puutarha -kangasta sen verran, että siitä sai Mekkotehtaan Alviina-kaavalla mekon pienelle neitokaiselle. Vähän pidensin helmaa ja hihoja sekä kavensin kaula-aukkoa, aiemmista kokeiluista viisastuneena. 

Sitten näitä Tuhoa vanhat kankaasi -projektin tuotoksia:Noen pilaamasta villatakista syntyi kuudet lapaset. Tuntuu olevan kovin suurta tuo lapasten hävikki tässä huushollissa, joten liikaa näitä ei ainakaan ole. Saapa nähdä, kestävätkö saumat käytössä vai alkaako neulos purkaantua. Jostain vanhasta lapasesta piirtämälläni kaavalla leikkasin, saumurilla hurruuttelin, peukuissa katkoin aika monta neulaa. Sainpahan silti valmiiksi!

Ostin joskus vuosia sitten kirppikseltä pari pussilakanaa eurolla. Ne ovat hyvin palveleet siinä tehtävässä, mutta aika reikäisiksi käyneet. Nyt rohkenin leikellä rakkaan lakanan takiksi. Pohjana on Ottobren Loikka-paitakaava, johon lisäsin leveyttä, hupun ja vetoketjun.
3 kommenttia:

  1. Hei, kiva että siitä tuli blogi ja tuumasta toimi! Aivan ihana tuo lakanasta tehty takki, niin kyllä kaikki muutkin ompelukset. Oot supertaitava!! Sait heti ainakin yhden aktiivisen seuraajan :) Tässä graduaherruksen lomassa odottelen innolla jatkopostauksia, toivottavasti niitä tulee pian!

    VastaaPoista
  2. Täällä toinen innokas seuraaja. Tuo vanhasta uutta -idea tosi arvokas ja kannatettava. Ja kaunista tulee.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Lapsille on kiva tehdä vanhoista kankaista, kun pienestäkin tilkusta riittää.

    VastaaPoista