Ompeluhuoneen kauppa

17. lokakuuta 2013

Koulupojalle

Syysloman kunniaksi koulupojan pari hupparia ja virkattu lippis.Tätä hupparia tehdessä kantavana ajatuksena oli silputa mahdollisimman monta palaa collegelaarin pohjalta. Sininen ja harmaa college ovat käyttämättömiä, R-collectionilta tilattuja. Selkäpuoli sen sijaan vanhasta valkoisesta hupparista kierrätetty ja hupun vuorikangas jostain minun vanhasta tunikasta, Marimekon tasaraitakangasta.

Lapset tykkää, kun vetoketjun voi laittaa kokonaan kiinni ja leikkiä kummitusta. Kaiken lisäksi vetskari on tosi helppo ommella yhdellä saumalla niin, että eri puolet yhtyvät hupun yläreunassa. (Voisko vielä huonommin selittää...?) Kaavan olen piirtänyt itse jostain sopivan mallisesta paidasta.Keltainen huppari samoin R-collectionin collegea, joka kestää erittäin hyvin pesuja ja kulutusta. Ainakin vielä jokin aika sitten sieltä pystyi tilaamaan pakan päitä tosi edulliseen kilohintaan. Myös resoreita kannattaa kysellä. Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että voisin ehkä kohta ostaa lisää resoria, koska keltaisen hupparin molempiin hihoihin ei riittänyt samaa väriä. 

Ja pitihän se vielä (ainakin) yksi lippispipo virkata, kun alkuun on päässyt. Ohje siis täälläTakakappale taas eri kangasta, noita R-collectionin jämäpaloja.

Onpa nyt taas hetkeksi huppareita.
1 kommentti: