Ompeluhuoneen kauppa

28. elokuuta 2016

Sitä sun tätä

Lisäilen tässä sunnuntaipäivän ratoksi tänne kesän aikana valmistuneita juttuja, jotka ovat jääneet postaamatta.


Tämä reppu valmistui ihan äskettäin, kun neitokainen pääsi kerhoon ja huomasimme edellisenä iltana, että reppu puuttuu. Suosittelen lämpimästi huomaamaan tällaisen tärkeän puutteen vähän aiemmin. Harvoin olen näin minuuttiaikataululla ommellut, mutta reppu ehti kerholaisen mukaan ja yölläkin ehdin vähän nukkua. 

Tällaiseen "kånkeniin" on netissä loistava ohje Villa&Villa-blogissa. Tein repun niistä tarvikkeista, mitä kotoa löytyi, mutta seuraavaan aion hankkia kovikehuopaa, jotta saan vielä vähän tukevamman. Tässä on tukikangasta päällyskankaissa paitsi selässä ja pohjassa retkihuopaa. 


Myös olkahihnoihin laitoin retkipatjaa pehmusteeksi.


 Ja pieni kerholainen oli tyytyväinen. 


Ekaluokkalaiselle ompelin pari paitaa koulun aloitukseen...


... ja isommalle tytölle perushupparin, joka sopii minkä tahansa vaatteen kanssa.


Kolmevuotias tarvitsee housuja housujen perään ja tein taas tällä loistavalla Relaxit fit-kaavalla muutamat lisää.


Tein näihin piristykseksi valenappilistat. Housuissa ei ole edessä eikä takana haarasaumaa (toisin kuin kaavassa, olen jättänyt sen pois) ja niinpä ompelin vain yksinkertaisesti tuohon päälle nappilistan. Nauhat tein tällä kertaa trikoosoiroista, joita en ole mitenkään huolitellut. 


Tämä kesän helteillä ommeltu mekko on myös unohtunut laittaa tänne. Kuvakin on kiireessä räpätty ja kuten kuvasta näkyy, puuvillamekossa näkyy totisesti, kun muutama lapsi on kiehnännyt sylissä. Mitäpä sitä ryppyjä peittämään, kun ei se kuitenkaan onnistu. Mekon kaavan otin vanhasta mekosta, jonka äitini on ommellut aikanaan minua odottaessaan. Tuokin mekko on ollut taas ahkerassa käytössä; kyllä vanha hyvä puuvilla kestää!


Vauvalle olen viime aikoina lähinnä neulonut, se tuntuu tämän jättimahan kanssa mukavammalta kuin ompelu. Tein alpakkalangasta tällaisen tervetulosetin, lakin, tumput ja sukat. Lakilla on tarina: Britannian hoviin syntyi keväällä 2015 prinsessa Charlotta. Kun häntä esiteltiin maailmalle muutama tunti synnytyksen jälkeen, hänellä oli päässään käsin neulottu lakki, joka oli - kauheaa - väärinpäin. (Kaikkeen ne prinsessojen äidit joutuvatkin, esittelemään vauvaa täysin toipuneen näköisenä heti synnytyksen jälkeen.) Tämän tyylimokan jälkeen nettiin on ilmestynyt ohjeita ja kuvia tästä lakista juuri näin päin kuin prinsessa sitä käytti. Ajattelin, että onhan meidän seitsemännellä lapsella syytä olla samanlainen lakki kuin Britannian kuninkaallisella jälkeläisellä ja neuloin tällaisen.


Nyt pitää taas keksiä jotain käsityötä, sillä odottavan aika on pitkä, totisesti.

8 kommenttia:

 1. Voi, sinä olet saanut tuollaisen ihana repun ommeltua. Minullakin se on ollut haaveissa, mutta vielä ei ole ollut sen aika. Muutenkin mukavia kamppeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuo pyöri pitkään mielessä, mutta nyt tuli tarve. Ei ollut niin haastava kuin voisi kuvitella, loistavan ohjeen ansiosta.

   Poista
 2. Ihania ompeluksia! Uskomattoman nopealla aikataululla teit hienon repun :) Nuo valenappilistat ovat aivan huiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain myös ompelukoneen rikki reppua ommellessa, mutta onneksi se saatiin kuntoon ilman huoltomiestä.

   Poista
 3. I-H-A-N-I-A taas! Reppu! Ja kuninkaallinen myssy!

  VastaaPoista
 4. Kauniita käsitöitä jälleen <3 Repun ompelua olen jo kauan suunnitellut, mutta vaiheeseen on jäänyt osin ehkä siksikin, ettei meidän koululaiset niin "kånkenin" perään olleetkaan kuin kuvittelin ;) Minusta tuo "kuninkaallinen" myssy on jopa kauniimpikin noin "väärinpäin". Katsoin silloinkin kuvista, että onpa kaunis myssy, kun kuvio kiertää pään eikä jää takaraivolle, kuten yleensä. Joten virhe ei haitannut yhtään. Kiva, että se on hoksattu käsitöiden suunnittelupiireissäkin :)

  Onnellisia hetkiä sinne teille pikkuisen kanssa <3

  VastaaPoista
 5. Oi, toinen toistaan ihanampia juttuja olet tehnyt! Reppu kiehtoisi ommella, mutta ei mulla ole sellaiselle käyttäjää tai itse ei tule käytettyä.

  VastaaPoista