Ompeluhuoneen kauppa

1. elokuuta 2016

Ompelumerkkejä Kiinasta

Tilasin ompelumerkkejä Kiinasta saakka ja ajattelin tehdä aiheesta oman postauksen, kun tästä on useammassakin netin ompeluryhmässä viime aikoina kyselty enkä itsekään helposti löytänyt aiheesta tietoa, kun sitä ennen tilausta etsiskelin.


Tilasin merkit AliExpress-verkkokaupasta, täältä. Kun kirjauduin palveluun, sain käyttööni viestipalvelun. Latasin puhelimeeni AliExpressin sovelluksen ja puhelin alkoi piippailla viestien merkiksi. Joku elävä henkilö sieltä maailman toiselta puolelta oli minuun erittäin ystävällisesti yhteydessä, joskin hiukan heikolla englannilla. Tein tietokoneella mallikappaleen, josta kävi ilmi teksti ja mitat ja lähetin sen tälle ihmiselle. Tekivät siellä Kiinan maalla mallikappaleen ja kun hyväksyin sen, edettiin painoon ja tehtiin kerrassaan 1000 merkkiä. Luulisi sen nyt hetkeksi riittävän. Henkilö lähetti minulle kuvan näistä 1000 merkistä ja sen nähtyäni maksoin tästä huvista 40 euroa.

Mielellään kannattaisin kotimaista tai mahdollisimman lähellä tuotettua, mutta tällä kertaa hinta ratkaisi. Kotimaassa tai Euroopassa tehdyt vastaavat tuotemerkit maksavat yli kymmenen kertaa enemmän, ainakin ne, mitä minä olen löytänyt ja olen aika paljon asiaa vuosien varrella tutkinut. 


Merkit saapuivat minulle noin kolmessa viikossa ja näyttävät minusta oikein somilta. Juuri tällaiset yksinkertaiset halusin, mutta samaan hintaan olisi kai saanut mukaan jonkun logon tai pidemmänkin tekstin. 

Sellainen huono puoli tuossa AliExpressin sovelluksessa tosin on, että sieltä löytää kaikkea muutakin kivaa ompeluun (ja muuhun) liittyvää. Äsken tilasin kokeeksi 50 metallinepparia hintaan 1,11 euroa. Kokeilen, saanko ne Prymin pihdeillä kiinni. Sitäkään en saanut selville, sisältävätkö nikkeliä. Jos sisältävät, käyttömahdollisuudet rajoittuvat aika paljon, mutta ajattelin ottaa riskin ja katsoa, mitä sieltä tulee. 

Palataan taas ompeluasioihin, kun tässä kerkeän ommella. On nyt ollut paljon muuta puuhaa. 

7 kommenttia:

 1. Tyylikkäitä! Minä justiinsa muutama päivä sitten tilasin Ruotsista. Eivät maksaneet kymmenkertaisesti, mutta merkittävästi kalliimpia olivat kuitenkin. Olen tilannut samaisesta paikasta aiemminkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aikaisemmin tilannut labelyourselfilta ja siihenkin olen ollut tyytyväinen, mutta halusin nyt tuollaisia, jotka on hyvä kiinnittää esim. sivusaumaan, kun teksti kulkee sauman suuntaisesti.

   Poista
 2. Todella hienoja merkkejä! Kiitos vinkistä, minäkin olen usein miettinyt mistähän niitä kannattaisi tilata, kun ei ole oikein tiennyt muiden kokemuksista. Nyt uskaltaa tilata, kun tietää, että merkit tulevat ajallaan perille ja ovat sitä mitä toivoo. Ja jos vielä edullisesti saa, se on aina vaan plussaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! Toivottavasti sulla onnistuu yhtä hyvin. Ainahan se vähän jännittää tuollainen Kiinan tilaus, mutta käsittääkseni tuolta on muutkin tilanneet onnistuneesti.

   Poista
 3. Kivoja merkkejä. Minunkin on pitänyt tilata siuvsauma merkkejä, mutta en osannut. Laitoin s.postia, josko voisit auttaa mua!? -kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä käyn lukemassa ja autan mielelläni, minkä osaan.

   Poista
 4. Kiitti vinkistä, minäkin olen suunnitellut että tilaisin ja aina on ollu raha esteenä, mutta nyt ei kyllä ole kun nui halvalla saa ;)

  VastaaPoista