Ompeluhuoneen kauppa

14. helmikuuta 2016

Loki-neuletakki


Tämä islantilaisen Ragga Eiriksdottirin suunnittelema Loki-neule on ihastuttanut ja inspiroinut minua useissa blogeissa jo kauan. Viimein sain neulottua tämän. Englanninkielinen ohje löytyy ilmaiseksi täältä

Värien valinta oli ihanaa ja vaikeaa, kun kauniita värejä on niin paljon. Taas päädyin tähän okrankeltaiseen, sinapinkeltaiseen. Tällä värillä on monta nimeä enkä varmaan koskaan kasva tästä eroon.


Hurijnta tässä on se, mitä olen kokeillut onneksi jo ennenkin: villatakki neulotaan suljettuna pyöröneuleena ja leikataan lopuksi saksilla nappilistan kohdalta halki. Ompelin leikkauskohdan molemmin puolin pari tiheää suoraa ommelta ja vielä tiheän siksakin. Sitten vain poimin reunasta silmukat puikoille nappilistan joustinneuletta varten. Ei siis nurjia silmukoita, näppärää!

Neuloin siitä langasta, mistä olen jo neljännesvuosisadan neulonut, Novitan Seitsemästä veljeksestä. Mitä sitä nyt lähteä merta edemmäs kalaan. Ohje vaikuttaa kyllä aika pieneltä. Tein nelivuotiaalle tirppanalle kuusivuotiaan koon ja kasvunvaraa ei silti ole. 

7 kommenttia:

  1. Ihana neuletakki! Minäkin olen ihastellut tätä samaa mallia muutamassa blogissa. Kuullostaa kyllä aika hurjalta leikkoa vaivalla tehty takki halki, mutta ilmeisesti siis toimii :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo toimii, olen tehnyt mm. vauvalle villahaalarin näin ja ei ole purkautunut, vaikka vauva on kiemurrellut sen kanssa.

      Poista
  2. Kaunis neuletakki, minäkin rakastan näitä värejä paljon! Minustakin tuo leikkaaminen kuulostaa aika hurjalta, mutta aina kiva, kun tulee uusia konsteja tehdä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylhäältä alas neulominen pyörönä ilman nurjia silmukoita on helpottanut paitojen ym. neulomista ihan mahdottomasti. Suosittelen kyllä kokeilemaan!

      Poista
  3. Tämä on kyllä niin ihana väreineen ja malli myös, mukava klassinen kuviointi. Enpä ole minäkään tuollaisesta leikkaamisesta ennen kuullut, kuulostaa hieman pelottavalta mutta näppärältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Riittävästi vain siksakkia ja tiheää ommelta ennen leikkaamista, niin onnistuu kyllä.

      Poista
  4. Voi miten kaunis ♡ minäkin tykkään näistä väreistä. Taipuispa itelläkin englanti niin olis mukava kokeilla tällaista mutta hyvä että suomenkieliset neulontaohjeet ymmärrän :D

    VastaaPoista