Ompeluhuoneen kauppa

21. helmikuuta 2016

Kissimirristä kypärälakkiin

Kokosin tähän postaukseen kaikenlaista sälää, joka on aikojen kuluessa jäänyt esittelemättä. 


Rusetit ja krakat ovat eilistä tuotantoa. Talkoilin näitä myyjäismyyntiin. Kravattejahan olen ennenkin väsännyt, mutta nyt opettelin tekemään myös rusetteja ja jokseenkin sormet syyhyvät jatkamaan tätä toimintaa. Näitä on nopea ja näppärä tehdä. Ohjeen löysin Kotivinkin sivuilta. Ohjeesta poiketen tein kaulanympäryksen kuminauhasta, sen olen todennut kravateissa toimivaksi. Käyttöikää kissimirrille saa lisää niskaan lisäämästäni tarranauhasta, sen avulla kaulanympärystä voi säätää.


Muutama krakakin taas.


Äiti on neulonut minulle aivan ihania villasukkia, mutta en raski käyttää niitä töissä, työpaikan likaisilla lattioilla. Olen kuitenkin niin villasukkaihminen, että tunnen pakottavaa tarvetta käyttää villasukkia myös töissä ja siksi neuloin itselleni työsukat. Ehkä tuo valkoinen ei ole ihan optimaalinen väri sinne likaisille lattioille, mutta seiskaveikka puhdistuu näppärästi pesukoneessa. 


Silloin mahdottomien pakkasten aikaan tammikuussa löysin Eurokankaan palalaarista villakangasta ja tein villatakin, joka on ollut jopa minulle vähän liian lämmin.  


Laitanpa nyt tämänkin tänne, vaikka ei ehkä kuulukaan ihan onnistuneimpien ompelusten joukkoon. Pojat tarvitsivat mailapussin.


Kypärälakkeja merinovillasta siinä toivossa, että päästäisiin luistelemaan. Väreistä lapset erottavat omansa, mutta minä en muista kyllä alkuunkaan värejä ja puen aina kuopukselle väärän.


Ja vielä tämä ensimmäinen kuplaneulekokeiluni. Tämä on aika hauska tekniikka. Tekisi mieli taas jotain keksiä tällä tekniilla. Kuten jo aiemmin mainostin, ohje löytyy täältä.

No niin, suunnitelmia tällä käsitöiden sarallakin siis taas riittää kevättä kohti, mutta katsotaan, katsotaan. Nyt olen neulonut paljon. "When I sit, I knit", sanottiin jossain ja se kyllä saattaa monesti minun kohdalla olla juuri niin, mutta kevät ja kesä tuo taas uusia tuulia ja uutta energiaa eikä paljon istumaan jouda.  

Niin ja tervetuloa uusille lukijoille! Bloginkin puolelle on kirjautunut muutamia uusia lukijoita, lämpimästi tervetuloa. Instagramissa kaikki on aktiivisempaa, mutta aion edelleenkin päivittää myös tätä piskuista blogia. 6 kommenttia:

 1. Sanonpa vaan, että olet ahkera! :)
  ps. missä olet villasukkinesi töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on pitkän ajan kuluessa tehtyjä, osa aika vanhoja. Koulun käytävillä villasukkia kulutan, opehan minä olen ammatiltani.

   Poista
 2. Kiva kooste taas hienoista kässäilyistä! Hyvä idea värikoodata vaatteet.

  VastaaPoista
 3. ompa kaunis tuo villatakki! Ahkerana olet ollut muutenkin näiden ompelusten kanssa. Avasin vihdoin rakennusblogini, aika hiljaista sielä vielä on mutta tervetuloa kurkkimaan :)

  VastaaPoista