Ompeluhuoneen kauppa

24. toukokuuta 2015

Pojille


Pitkin kevättä meidän pojankoltiaisille ommeltuja perusvaatteita aion seuraavaksi esitellä.


Vaikka ei näissä sen kummempaa esittelemistä ole. 
Peruskollarit polvipaikoilla, koska kaikki edelliset ovat kuluneet polvista puhki. Onpahan paikat valmiina. Käytännöllisyys kunniaan.

Kankaat R-collectionilta,
Kaava OB 1/2012


Ensi syksyn ekaluokkalaiselle seiskapaita synttäreille. 


 Kaikki lasten synttärit on erityisiä, mutta seiskasynttärit jotenkin erityisen erityisiä. Kohta se on koulussa, kohta se kasvaa pois minun silmieni alta ja sanojeni ulottuvilta, tämäkin poika.


Numeron ompelin suoralla ompeleella kiinni ja hyvin on pesuissa pysynyt. Siksakki tahtoo vetää ja vaatii tukikankaan, mutta suoralla onnistui ilman tukikangasta.

Velour Metsolasta,
Kaava OB 1/2012, huppu lisätty.


Huutavaan yövaatepulaan pieni parannus. Näissäkin polvipaikat, koska polvet, kuten sanottua, kuluu puhki. (Nukkuukohan ne kontallaan, vai miten ihmeessä?)


Kanttasin paidan Mumintalon kiinnostavalla kanttausohjeella. En ole koskaan älynnyt, että näinkin tämän voi tehdä. 

Kangas ikivanhasta Nanson erästä,
kaavasta ei enää hajuakaan, koska ommeltu kauan sitten. Liekö jo polvet puhki, en halua mennä tarkistamaan.


Ja vielä pari kesäpaitaa digiprinttitrikoosta. 

En uskonut koskaan ostavani näitä digiprinttikankaita, mutta toisin kävi.

Taannoisella Luulajan reissulla satuin huomaamaan tämän kankaan ja muistin äitiä kaipaavat pienet kullanmurut kaukana kotimaassa. Kuinka heidän silmänsä loistaisivatkaan, jos toisin heille tuliaisina tätä (mielestäni aika rumaa) kangasta, jossa on villieläinten kuvia. Ja ostin tätä sen verran, että sain molemmille viikareille t-paidat.


Printti ei oikein kuvissa näy, mutta tuollaiset paidat on nyt tehty. Kaava oli joku ikivanha itse muokattu raglanpaitakaava ja olikin yllättävän hankala homma tehdä näistä lyhythihaiset. Että melkolailla epätäydelliset paidat, mutta pojat tykkäävät paidoista ja sehän on pääasia se.


Nyt alkaa olla kameran muistikortti purettu. Ompelut on viime aikoina olleet vähissä, kun ulkona riittää puuhaa. Mutta on mulla uusi iso ompelupöytä ja monta ideaa, kunhan vain kerkiän. 

Ps. Kuulin, että Ilta-sanomien blogilista, jonka kautta moni käsittääkseni seuraa tätä blogia, lakkaa toimimasta piakkoin. Jos haluat edelleen seurata Ompeluhuoneen meininkiä, liity lukijaksi Bloggerissa tai Bloglovinissa tai tykkää Facebook-sivusta tai sähköpostillakin voi seurata. 

Mukavaa, kun blogia luetaan, ei tätä muuten tulisi pidettyä.

1 kommentti:

  1. Pojat ja polvipaikat <3! Just parhaita vaatteita nämä, käytön ja kulutuksen kestäviä.

    VastaaPoista