Ompeluhuoneen kauppa

14. toukokuuta 2015

Joutuukohan se armas aika?

Suvivirteen on enää reilut kaksi viikkoa. Vettä sataa, kylmää on, keväästä ei oikein vielä tietoakaan näillä seuduilla.


Mutta se tulee taas jonakin aamuna yllättäen.


Ja sitten ei tarvita enää aluspaitaa eikä sukkahousuja.

(Kangas Marimekon Puketti)


Kesähaalarin kaavan löysin Suuren käsityölehden numerosta 5-6/2014. 


Kaula-aukko on minun makuun vähän liian avara, mutta menee aluspaidan kanssa. 


Haalarin kangas on ostettu Ruotsin Luulajasta. Samaa kangasta on myyty muistaakseni mm. Metsolassa, mutta Ruotsissahan hintataso on huomattavasti alempi.
Itselle muistiin kuva pussista, kun joka kerta (eli ei kovin usein) Luulajassa käydessäni etsin tätä edullista kangaskauppaa, joka sijaitsee kaupungin suurimmassa kauppakeskuksessa juuri toisessa päässä kuin H&M. Nyt hypitään sohvalla, mutta trampoliini on jo koottu.8 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana mekko! Puketti on minun suuri rakkaus ja tuossa on ihanat värit! Miltä vuodelta väritys on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kangas on kyllä vastustamaton vuodesta toiseen. Ostin kankaan viime kesänä Kyyjärven tehtaanmyymälästä uutena. Kankaassa lukee vuosi 1964, mutta en osaa kyllä sanoa, onko se tämän kuosin syntyvuosi vai juuri tämän värin. Näihin väreihin ihastuin heti. Harmittaa, kun en ostanut enempää.

   Poista
 2. Mieki tykkään Puketista. Vuosi sitten tein kuopustytölle keltavalkoisesta Puketista vastaavanlaisen mekon. Menee varmaan vielä tulevankin kesän lekkareitten kanssa.Ihana on tuokin väritys.

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi sinulla - löytyi inspiksiä koululaistyttöjen ompeluksiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista. Tervetuloa seuraamaan. Tulee aina hyvä mieli, jos joku on saanut jonkun ideanpoikasen. Siksi aikanaan aloin blogia pitämään, että itse olen löytänyt ihanista blogeista niin paljon ideoita ja inspiraatiota.

   Poista
 4. Hei! Mistä tuo mekon kaava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkasin mekon ilman kaavaa vanhaa mekkoa apuna käyttäen. Hihoja en istuttanut, vaan tein vain "levennykset" hihojen kohdalle.

   Poista