Ompeluhuoneen kauppa

15. helmikuuta 2015

Luutuja ja pannulappuja arjen piristykseksi


Olen pitkin matkaa virkannut ja kutonut pannulappuja ja luutuja esimerkiksi sellaisina hetkinä, kun on tarvinnut pikaisesti kokemusta siitä, että saa jotakin aikaiseksi.


Hauskaa tässä ohjeessa oli, että pannulappuun virkattiin ensin ripustuslenkki ja siitä lähdettiin jatkamaan itse lappuosaa.


Ohjeen löysin Kodin kuvalehden sivuilta. Se on alunperin julkaistu vuonna 1975. 


Luutujahan monet tekevät antibakteerisista langoista, mutta minä kokeilin tuhota ihan tavallisia puuvillalankojen loppuja näihin, kun ei niille tahdo muutakaan käyttöä keksiä. 


Yllättävän hyvin ovat käytössä toimineet. Pesua tietysti tarvitsevat usein, mutta epäilen, että meidän käyttöasteella sitä tarvitsisivat myös antibakteerisemmat luutut. Karkeahko materiaali ja virkattu/neulottu pinta irrottaa tehokkaasti puuronjämät syöttötuolista jne.


Kovasti olisi vetoa tuonne ompeluhuoneen suuntaan, mutta ehkä ennen talvilomaa ei järjesty tilaisuutta tai sitten yllättäen järjestyy.


2 kommenttia:

  1. Hauska tuo Kodin Kuvalehden luutumalli, voisin itsekin sitä kokeilla. Mulla luutut ovat joustofroteesta ommeltuja. Käyttö varmasti vähäisempää kuin teillä, mutta aika usein minäkin luutut koneeseen. heitän. Eipähän ainakaan pöpöt kiusaa! :-)

    VastaaPoista
  2. Tosi nätti tuo Kodin Kuvalehden malli! Ihana keltainen sävy.

    VastaaPoista