Ompeluhuoneen kauppa

11. tammikuuta 2015

Syksyn ompeluksia

Pitkin syksyä ehdin aina jossain välissä pikkuisen ommella. 


Koulutytölle tuollainen liivintekele tekoturkiksesta ja tuubihuivi. Huivikangas sukellettu Eurokankaan palalaarista. Tekoturkiksen sain työkaverilta muutama vuosi sitten. (Kiitos vielä!) 


Olen aivan hurahtanut näihin nahkasomisteisiin ja tungen niitä näköjään joka ompelukseen. Tein nahasta napinlävet, kun tuollaiseen paksuun kankaaseen on muuten aika haastavaa tehdä sellaista. Nahkaa on kiva käyttää, kun ei tarvitse mitenkään huolitella reunoja yms. 


Tytär toivoi "laatikkopaitaa" ja arvelin hänen tarkoittavan jotain tällaista. Sangen yksinkertainen toteuttaa: leikkasin kaksinkertaisesta kankaasta taitteelta suorakulmion, taite olkasaumojen kohdalle. Sitten vain aukko pääntielle ja hihat samaan tapaan kuin hihansuuresorit, mutta tietysti vähän pidemmät. Kangas Marimekkoa, muistaakseni.


 Viisivuotiaan paitaosasto oli yllättäen kehnolla tolalla, joten annoin itselleni luvan tehdä pojalle paidan. (Näille nuoremmille on niin mukava ommella, kun he ovat niin vilpittömän iloisia, kun saavat jotain ihan uutta eikä keneltäkään perittyä. Aika useinhan he perivät vaatteet sisaruksilta.)


Tein paitaan tuollaisen korkean kauluksen, joita olen nähnyt tehdasvalmisteisissa paidoissa. En tiedä, saako kuvasta selvää, mutta kaulus on tehty leveästä suikaleesta ja reunat menevät edessä reilusti päällekkäin. Nyörin kiristimet tein vaihteeksi nahasta, kun ajattelin, että tämän paidan omistaja on sen verran eläväistä sorttia, että jollain tapaa varmasti vahingoittaisi joko nyörit tai itsensä, jos ne roikkuisivat sopivasti käsien ulottuvilla. Taskun tein armaan puolisoni hylkäämästä puuvillaneuleesta. Velour Metsolasta.


 Samoin myös tämä traktorikangas on Metsolan alesta tilattu muinoin. Kaavana tässä ja edellisessä paidassa Cheveyo Ottobren nrosta 1/2012. Ja tämäkin pikkumies on kasvanut niin suureksi, että tein jo koossa 122. Voi kun aika kuluu!


Ollaanpa kuulolla, ompelutoverit!

1 kommentti:

  1. Täällä toinen nahkaan hurahtanut :) Ihania vaatteita olet tehnyt. Tyttösen takki on sievä ja nahkasomisteet napinläpinä on todella hyvännäköiset. Pojan paidan kaulus on hieno. Nuo laatikkopaidat on kyllä kivannäköisiä tyttösten päällä ja niin kätevä tehdä.

    VastaaPoista