Ompeluhuoneen kauppa

19. lokakuuta 2014

Syyslomalla

Syyslomalla viimein ompelin vähän:


Pikkumiekkoselle hupparin, koossa 86 jo. 


Ja farkut, tämän lapsen ensimmäiset. Erään eteläntädin hylkäämistä ihanan joustavista ja sopivan ohuista farkuista pienennetty. Kiitosta vain sinne suuntaan.


Henkselit otettu samaiselta tädiltä perityistä farkkushortseista. 


Ompelin henkselit kiinni takaa, edestä kiinnitin napeilla, jotka henkseleissä oli valmiina. 


Kolmevuotiaan vaatekaappi on täynnä rikkinäisiä ja liian pieniä vaatteita. Tehtiin siis muutamasta kaapin pohjalle hylätystä tilkusta himpessalle (lue: prinsessa) kotivaatetta. 


Tein legginssejä talveksi paksuista kankaista, nämä mustat velourista. 
Paidan silityskuva Pikku-Piltistä. En ole ollut oikein tyytyväinen näihin silityskalvoihin. Aluksi ne näyttävät säntillisiltä ja siisteiltä, mutta muutaman pesun jälkeen nukkaantuvat, värjäytyvät ja repsottavat reunoista. Kokeillaan vielä. Jospa musta väri toimisi vähän paremmin.


Jostain syystä en ole koskaan pitänyt tästä lammas-kankaasta, mutta eihän pihi ihminen jätä kangasta käyttämättä. Peruspaita Heilt spesiell og jubel -kirjan kaavalla, samoin kuin tuo pikku-ukon huppari tuolla ylempänä. Olen edelleen ihastunut tuohon kirjaan, jonka kaavat ovat riittävän kapeita. Tässä paidassa kaula-aukko tosin vähän liian avara. Legginsit joustofroteesta.


 Vielä keltaiset leggarit paksusta trikoosta ja epäonnistunut paita. Pienensin vanhasta maripaidasta ja kaula-aukko on liian iso. Eipähän kiristä. Jos vaikka kesähelteillä pitää, niin tuuletus toimii yms.


Jo aikaa sitten koulutytölle legginsit. Kangas sukellettu Eurokankaan palalaarista. Näitä tarttis lisää ja monta muutakin, mutta eipä sitä kannata ompeluajan puutteella itseään masentaa. Onhan tähänkin asti vaatteet joka aamu löytyny jokaiselle jostain ja kaupastakin saa, kun sinne asti selviää.

Se on sitten viimeisen syyslomapäivän ilta. Joulua kohti mennään.

1 kommentti:

  1. Mukavaa jos jätesäkkien sisällöistä on ollut siellä iloa! Lisää hyljättyjä vaatteita kertyy koko ajan eli uutta lähetystä on taas jossain vaiheessa luvassa :D Oon muuten käyttäny joskus noita henkseleitä tosi paljon ja saanut myös paljon kommentteja niistä, hauska että ovat nyt kummipojalla käytössä! Tuun kotiin tod.näk. 2 vk:n päästä, nähdään silloin.

    VastaaPoista