Ompeluhuoneen kauppa

27. heinäkuuta 2014

Unilapaset


Kylmän kesäkuun vauvannukutusseremoniat herättivät ajatuksen unilapasista. Ulkona vaunuissa päiväunia nukkuva pikkukaveri kiskoi tavalliset lapaset hetkessä irti ja nukkui sitten kädet kohmeessa. 

Kun sitten koitti kesälomareissu, kävi niin kamala onnettomuus, että puikot ja lanka unohtuivat kotiin. Yritin ajatella, että tauko neulomisesta tekee hyvää, mutta se ajatus ei oikein tehnyt hyvää. Kun oli ajettu 100 km, huomattiin, että pitäisi tankata auto. Ilahduin kovasti ja ehdotin, että tankataanpas tuossa Prisman pihassa ja kipaisin hakemassa langan ja puikot.

Näitä unilapasia nypläsin sitten vänkärin penkillä. Nämä poikkeavat tavallisista lapasista niin, että varsi ulottuu lähes kyynärtaipeeseen asti, ja lapsi ei toivottavasti kisko näitä niin helposti irti. Peukkuakaan en tehnyt, koska ei kai sitä nukkuessa tarvita.


Kuvio on eräänlainen valepalmikko. Siis ei apupuikkoa eikä muutakaan hankalaa. Neljä kerrosta vuorottelee seuraavasti:

1. krs *2 o, 2 n*, toista koko krs
2. krs *1 o, langankierto, 1 o, 2 n*, toista koko krs
3. krs *3 o, 2 n*, toista koko krs
4. krs *nosta silmukka neulomatta, 2 o, vedä neulomatta nostettu kahden neulotun yli, 2 n*, toista koko krs

Ei ole kyllä unilapasia herra tarvinnut, eikä pahemmin vaatteitakaan viime aikoina, mutta saattaahan ne kelit vielä kylmetä. 3 kommenttia:

  1. Valkoiset lapaset on vauvoilla aina kauneimmat, niin suloiset nämäkin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kanneli ja Krista! Valkoiset lapaset on tosiaan ihanat, mutta ei oikein tahdo pysyä valkoisina. Unilapaset ehkä vähän paremmin...?

    VastaaPoista