Ompeluhuoneen kauppa

20. heinäkuuta 2014

Paitoja ja housuja

Ulkona on ihana intiaanikesä, ja minun pesueeni viipottaa pitkin pihoja ja uimarantoja. Olen yrittänyt pysyä perässä, mutta tällä viikolla istahdin taas koneiden ääreen. Olipa kiva pitää kunnon ompelutauko, ja olipa kiva taas ommella.
  

Ei ajatella sitä vielä, ei lasketa vielä öitä, mutta joskus alkaa taas koulu. Sitä varten vaatteita kolmasluokkalaiselle. (Ihan mahotonta, onko hän jo kolmasluokkalainen?!) 


Eurokankaan harmaa velour loppui sen verran kesken, että piti tehdä hupun toinen puoli mustasta. 


Toisen hupparin väsäsin paksusta R-collectionin raitatrikoosta. Sen verran tohdin nyt mainostaa kaikille pohjoisen ihmisille ja täällä matkaileville, että Rovaniemelle on avattu Koskikadulle R-collectionin liikkeen alakertaan outlet, jossa myydään näitä laadukkaita trikoita, collegeja ja resoreja todella edulliseen hintaan. Onneksi saatiin jotain tilalle, kun menivät lakkauttamaan Marimekon tehtaanmyymälän Napapiiriltä.  


Tein ensimmäistä kertaa tuollaisen taskun, jossa paitakankaaseen tehdään viilto ja taskupussi on sisäpuolella. 


Nyörinkin muistin tällä kertaa laittaa. En halunnut huppuun nauhakujaa, joten kiinnitin nyörin hupun kt-saumaan otsalle, nurjalle saumurisaumaan. Purjerenkaat jysäytin tuohon nyörejä varten. 


Keltainen peruspaita edelleen R-collectionin trikoosta. 


Kuten myös tämä. Kanttailin paidat käsivaraisesti. En tohtinut tällä kertaa luottaa kantinkääntäjään, kun oli niin herkullisia värejä, etten raskinut pilata. Laitoin tuollaisen nappilistan, jossa kaksi erikokoista metallinappia Maripaidoista. 

Kaikkien paitojen kaava on lehdestä Ottobre 1/12. Lainasin tuon lehden kirjastosta vauvan bodeja varten ja siinähän oli vaikka kuinka monta käyttökelpoista peruskaavaa. 


Parit kolitsihousut myös. Kaava myöskin tuosta Ottobrestä 1/12, molemmat koossa 140.  
Olen sangen tyytyväinen: nyt minulla on toimivat peruskaavat housuun ja paitaan. Innostuin ihan investoimaan tuohon lehteen ja tilasin sen Ottobreltä itselleni.


Tuollaisia pieniä tehosteita keksin housuihin. Löysin ompelukoneestani koristeompeleen, jolla kanttasin paitojen helmat ja housujen kauluksen. Vähän vaihtelua kaksoisneulaan ja tavalliseen siksakiin.


Näillä vaatteilla sitä sitten opiskellaan englantia ja mitä muuta sitä nyt kolmasluokkalaisen elämään kuuluukaan. 

Mutta nyt on vielä intiaanikesä ja pelkät uikkarit riittää!

3 kommenttia:

  1. Hienoja kouluvaatteita, täälläkin jo mielessä pyöritellään ideoita niistä!

    VastaaPoista
  2. Todella upeita kouluvaatteita ja taitavasti toteutettuja. Vaatteissa on erittäin kivoja yksityiskohtia.

    VastaaPoista
  3. Onpas kivoja kouluvaatteita, ja varmasti miellyttäviä päällä! Harmi, kun en älynnyt tuota R-Collectionia ollenkaan Rovaniemellä käydessämme. Ensi kerralla täytyy suunnata sinnekin.

    VastaaPoista