Ompeluhuoneen kauppa

7. toukokuuta 2017

Tuubihuivin ohje

Sitä ajattelee, että surautanpa äkkiä tuubihuivin, kun näyttää entiset olevan hukassa/pieniä/reikäisiä. Ei muista ollenkaan, että tämähän on se ompelus, joka on maailman helpoin, kun vain muistaisi, miten se pitikään tehdä. Viettää sitten, taas kerran, puoli tuntia blogeissa etsien mittoja ja ompelujärjestyksiä. 

Tästä syystä kirjaan nyt tänne ihan itselleni (ja ehkä myös sinulle) tiedoksi sen, miten ommellaan tuubihuivi. Tuubihuiveja on monenlaisia, nyt on kyse sellaisesta, jota ei kiepauteta kaulan ympäri, vaan joka on ikään kuin korkea kauluri ja joka on kaksinkertainen


1. Leikkaa joustavasta kankaasta pala, jonka mitat ovat n. 50 cm (korkeus) x 45 cm (leveys). Nämä ovat sopivat mitat n. 5-vuotiaalle. Näillä mitoilla valmiin tuubin korkeus tulee olemaan n. 24 cm ja leveys n. 22 cm. Tämä korkeus lienee sopiva myös isommalle lapselle ja aikuiselle, mutta leveyttä voi hienovaraisesti lisätä. Toki myös kankaan joustavuus vaikuttaa jonkin verran erityisesti leveysmittaan.

2. Taita kangas kahtia leveyssuunnassa. Tarkoitan: asettele kangas niin, että kuvio on oikeinpäin edessäsi, ota kiinni alanurkista ja vie ne ylänurkkien päälle. Ompele pitkä sivu. (Joo, tee juuri näin, vaikka sinusta tuntuu, että teet väärin.)

3. Asettele kampe kaksinkerroin oikeat vastakkain ja ompele sauma. Jätä muutaman sentin kääntöaukko n. 10 cm joko sauman alusta tai lopusta. 

4. Käännä oikein päin, ihmettele lopputulosta, se onnistui! Sulje kääntöaukko pienillä pistoilla käsin. 


Tadaa, ensi keväänä se ohje on sitten täällä tallessa.

Ps. Pysy kuulolla. Kohta tulee viime aikojen ompelupläjäys, mutta tein tästä ohjeesta oman julkaisun, ettei huku kevätompelusten jalkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti