Ompeluhuoneen kauppa

6. marraskuuta 2016

Vauvalle vaatteita

On ollut ihanaa ommella vauvalle mekkoja ja sukkahousuja. Minä niin tykkään pienillä tytöillä pitää mekkoja. Ja olen oppinut, että pienet tytöt kasvavat hetkessä niin isoiksi, että mekot eivät enää kelpaa.Pikkuisiin 62-senttisiin vaatteisiin ei niin kovin paljon kangasta tuhlaudu, raskii tehdä useammat. Osa on kierrätettyjä kankaita kaiken lisäksi.


Olen tykännyt vinovetskarijumpsuitista vauvalla: vetuketju ei hankaa vauvan kaulaa, kun vetoketjun yläpää on hupun suojassa. Suurensin kaavan kokoon 62 cm. Tämä lahjaksi saadusta villahameesta (kiitos Paula, jos luet tätä <3) ommeltu vaate voisi olla tarpeellinen esimerkiksi kaukalossa untuvapussissa kovilla pakkasilla. Olen niin ihastunut noihin frilloihin, että oli taas pakko laittaa tuonne hupun reunaan. Todella kätevä ohje kääntöhihoihin ja -lahkeisiin löytyy Miinullekko-blogista


Toinen ohuempi jumppis myöskin jämätilkuista.


Puikkojakin olen ehtinyt aina vähän joka välissä heilutella. Tällaisia ihania villabodeja olen nähnyt netissä useita. Ohjeita tällaisiin ja muihin aivan ihaniin pieniin neuleisiin löytyy paelas.com-sivustolta. Tämän tein ilman ohjetta bodya apuna käyttäen, kun ei oikein tuo norjan kieli suju. On vielä vauvalle iso, mutta ehkä kevättalvella pääsee käyttöön.


Neiti viisvee sai uuden pipon ja kaulahuivin. Pinkkiä piti olla, mutta äiti laittoi mustaakin kuitenkin mukaan. 


Tällaisia tällä kertaa. Ollaanpa kuulolla! 

12 kommenttia:

 1. Aivan suloisia vauvan vaatteita ja tuollainen määrä. Pieniä vaatteita on kyllä niin mukava ommella. Ja tosiaan kangasta ei mene paljon. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihania settejä vauvalle! Tykkään muutenkin vaatteista joita olet ommellut:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä taas olet ihania juttuja tehnyt. Ihanaa, että sulla on aikaa ommella. Vauvan kanssa saattais tilanne olla ihan toinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Pitäisi muistaa olla kiitollinen vauvasta, jolla on alusta asti ollut selkeä rytmi ja neljän tunnin päiväunet...

   Poista
 4. Aws,kuin ihania vaatteita! Kelpaa nuita pukea pikkuiselle:)

  VastaaPoista
 5. Voi ei, miten söpöjä vaatteita teidän vauvalle olet tehnyt <3 Nämä sun ompelukset saa kyllä omatkin sormet syyhyämään ompelusten pariin taas. Uhosinkin jo miehelle, että kun muutto on takana, ompelen viikon ajan enkä tee muuta :D saa nähdä toteutuuko uhkaukseni siltikään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, toisten tekeleet saa niin usein itselle ihan mielettömän käsityöinnon pintaan! Raksa-aikana ei kyllä paljon ehdi, se on minullakin vielä aika tuoreessa muistissa. Tsemppiä teille loppumetreille!

   Poista
 6. Kyllähän Paula lukee :) Huippua, että hame tuli käyttöön! Ihania vaatteita olet kyllä tehnyt. Ollapa meilläkin pikku tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että Paula lukee. Eihän se oo mahdotonta, että teilläkin olis vielä joskus tyttövauva :).

   Poista