Ompeluhuoneen kauppa

31. tammikuuta 2016

MekkoFacebookin ompeluryhmästä bongasin kiinnostavan mekon. Sain jostain revittyä vähän aikaa ja kaapista löytyi ihanan paksua Eurokankaan trikoota, vai olisiko melkein joustocollegea. Suunnilleen metrin pala ei riittänyt hihoihin, kun vaate on niin leveä. Yhdestä leveydestä sain juuri riittämään, kun leikkasin etu- ja takakappaleet toisiinsa nähden ylösalaisin.


Taskujen kohdalla jouduin hiukan etsimään apua internetin ihmemaailmasta. Ompelin toisen taskupussin etukappaleelle, toisen takakappaleelle ja sitten sivusaumaa ommellessa taskun kohdalla ompelin taskupussit yhteen. Mahdottoman yksinkertaista, kun vain tajusin.


Jotenkin vinossa tuo mekko tuossa kuvassa, on se oikeasti kuitenkin symmetrinen. Leveimmältä kohdalta mekko on n. 70 cm. Vapaalla kädellä muokkasin tuon helman. Pohjalla se sama kaava, jolla aina teen kaikki mekot itselleni. 

Tämä mekko on armollinen. Sen sisällä on mukavaa. Täytyy varmaan tehdä toinenkin jossain vaiheessa. En tekisi kuitenkaan kovin ohueasta kankaasta, sillä muuten helman muoto ei näy ja taskut eivät pysy aloillaan.

Huomenna on helmikuu. Ettei olis kevät tulossa?! Eihän tässä enää hihoja tarvitakaan. Ensi kesänä paistaa aurinko ja tarvitaan vain hellehattu mekon kaveriksi. Sitä ennen saadaan nauttia kevätauringosta, jonka voiman unohtaa joka talvi, varsinkin täällä pohjoisessa. Helmikuussa alkaa aurinko näkymään.

8 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä niin kivalle tämä mekko! Kyllä sitä aurinkoa kaipaa, tänään meitä täällä hemmotellaan kyllä sen paisteella. Ihan erilailla tuntuu olevan virtaa, kun saa nauttia kunnon valosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tuo aurinko tekee ihmeitä. Alkaa hiipiä mieleen mm. kesävaatteiden ompelu.

   Poista
 2. Ihana mekko! Yritin tirkistellä näistä ja muidenkin postauksien kuvista tuota teidän taloa :D näyttäis aika hyvältä nimittäin! Onko se hirsitalo, puulattialla? Vilautappa vähän lisää kuvia kodistannekin. Meillä nimittäin talonrakennuspuuhat mielessä ja ideoita metsästelen. Monta ihanaa tapettiakin bongasin näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos! En tohdi kovin paljon meidän kotia esitellä julkisesti, mutta laitan sulle sähköpostia.

   Poista
  2. aivan huippu, kiitos! mun maili on paivansademenninkainen@hotmail.fi

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Kivan mekon oot tehnyt ja kiva kangas, varmasti oli tytöstä mieluinen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Aurinkokujalla! Kommenttia imartelee siinäkin mielessä, että kuvassa olen minä eikä tytär. En siis turhaan peittänyt naamataulua pallolla. Hipsinpä vastavierailulle...

   Poista