Ompeluhuoneen kauppa

29. marraskuuta 2015

Joulukalenteri


Aivan kuin varkain on taas ensimmäinen adventti.


 Ennen meillä on ollut yksi yhteinen joulusukka, mutta eilen illalla ompelin jokaiselle oman. 


Siellä ne roikkuvat naulakossa kaikki kuusi joulusukkaa. 

Odottaminen on monesti parasta. Nytkin kaikki on vielä edessä päin. 24 joulusukka-aamua, piparinkoristelu, joulukuusi, lahjat ja loma. Vanhakin nuortuu ja pääsee juhlamielelle lasten odotusta seuratessa. Vaikka onkin myös se toinen lista (joulusiivous, joululahjat, jouluruuat, jouluruuhka, joulustressi...) 

Asiat ovat monesti niin kuin niitä katsoo. Ehkä yritän tänä jouluna katsoa vähän enemmän lapsiani ja vähän vähemmän tuota toista listaa.
4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat kauniissa naulakossa! meillä toimittaa joulukalenterin virkaa vuodesta toiseen viidennellä luokalla koulussa kutomani joulusukka. Lapset muistavat sukan aina ja haluavat sen. Viime jouluna sukka oli hukassa, mutta onneksi löytyi muutossa, joten saamme taas jatkaa tätä perinnettä. :) Mukavaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan herttaiset sukat! Sopivat jo itsessään joulukoristeiksi.
  Nyt vielä, kun on vasta joulukuun eka päivä, olen rennolla mielellä. Ajatuksissa kuitenkin hurjia suunnitelmia (saunan pesu, kodinhoitohuoneem lattian jynssäys juuriharjalla, vaatehuoneen siivous...) Toivottavasti muistan minäkin katsella lapsia enkä vallan uuvu tuon muun urakan alle :)
  Ja totta tuo, että ihanaa, kun kaikki suloiset jouluasiat vielä edessä. Melkein kuin päivä ennen kesäloman alkua!

  maria

  VastaaPoista
 3. Sukat ovat ihanan jouluiset, pitsien somistaessa niitä kauniisti. Naulakko on hieno. Minusta on ihan kumma, miten minä joka ikinen joulu sorrun suunnitelmien ja listojen suuruuteen ja sitten huomaan, etten minä mitenkään kaikkea ehdi tekemään. Kuitenkin tärkein on se tunnelma, läheisyys ja joulu itsessään, ei se mitä kaikkea olen ehtinyt tekemään. Lapset ovat siitä mainioita, että ei stressata, vaan iloitaan ja jännitetään sitä joulun tuloa :).

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne <3. Mikä ihme siinä on, että mieleen hiipii väkisin joulun suorittaminen, vaikka kuinka yrittäisi sitä välttää... Nuo kodinhoitohuoneen kaakelin saumatkin tosiaan.

  VastaaPoista