Ompeluhuoneen kauppa

16. elokuuta 2015

Liebster award -tunnustus

Sain Liebster award -tunnustuksen Mitä tuli tehtyä -blogin Mialta. Suurkiitos kunniasta Mia!
Homma toimii siis näin:

1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa. 
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. 
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -tunnustuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa. 
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.


Tässäpä näitä MIan kysymyksiä vastauksineen:

1. Miksi olet alunperin perustanut blogin?
Olen aina tehnyt erilaisia käsitöitä, neulonut ja ommellut. Olen siksi aina myös lukenut käsityölehtiä ja etsinyt ohjeita ja ideoita. Muutama vuosi sitten havahduin siihen, millainen aarreaitta netti ja erityisesti käsityöblogit ovat sille, joka etsii vinkkejä ja inspiraatiota. Aikani muiden blogeja seurattuani alkoi kypsyä ajatus omasta blogista, jonka avulla voisin kantaa vaatimattoman korteni valtavaan ideoiden kekoon. Samalla sain kätevän käsityöpäiväkirjan. Mietin pitkään, suojaanko blogini vain kutsutuille lukijoille, mutta se ei oikein tuntunut palvelevan tuota ideoidenjakamistarkoitusta.

2. Millaisia blogeja luet mieluiten?
Ehdottomasti eniten luen käsityöblogeja, erityisesti ompelublogeja. Jään koukkuun sellaisiin blogeihin, joissa on esillä omaperäisiä ja luovia käsitöitä, jotka on valokuvattu hyvin. Myös blogin teksti on tärkeä. Tykkään, jos mukana on ajatuksia ja iloa, hyvää huumoria tai vaikkapa itseironiaa. Luen myös muutamia blogeja, joissa äidit kertovat siitä, millaista on olla äiti.

3. Mistä saat voimaa?
Voi, niin monesta asiasta. Kaikkea en mainitse, mutta esimerkiksi meidän lapsista ja keskusteluista heidän kanssaan, heidän leikkiensä seuraamisesta. Paljon voimaa saan myös tästä rakkaasta harrastuksesta, ompelemisesta ja neulomisesta, onnistumisen ilosta. 

4. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?
Esimerkiksi se, että on juuri siivottu koko talo, lapset ovat saaneet siivouskarkkinsa, keitän hyvän teen, istun alas ja alan suunnitella, mitä seuraavaksi tekisin. Vaikka yleensä olen jo suunnitellut ja juoksen yläkertaan ompelemaan enkä ehdi juoda sitä teetä. Iloitsen aikaansaamisesta. Myös monesta muusta.

5. Mitä teet silloin, kun sinulla on vain aikaa?
Minulla ei ole koskaan vain aikaa. Olen malttamaton ihminen ja suunnittelen kaiken aikani joskus rasittavankin tarkkaan etukäteen. En koskaan vain ole. Sitä haluaisin ehkä oppia.

6. Mihin haluaisit matkustaa jos kaikki olisi mahdollista?
Mieheni kanssa Sveitsin Alpeille. En hiihtämään vaan vaeltamaan.

7. Mitä aiot ostaa seuraavaksi?
Peitetikkikoneen. No ei vaan maitoa, banaanijogurttia ja jauhelihaa. Mutta HALUAISIN ostaa peitetikkikoneen.

8. Paras vuodenaika ja miksi?
Kaikki vuodenajat silloin, kun ne on juuri tulossa. Eli nyt syksy.

9. Mikä on parasta elämässäsi?
Tämäpä nyt olikin hankala kysymys lyhyesti vastattavaksi. Arjessa parasta on nämä turvalliset ja hauskat ihmiset ympärilläni. 

10. Minkä taidon haluaisit oppia seuraavaksi?
En oikein tiedä. Ehkä se kallistuu tuonne luonteeni heikkouksien puolelle. Voisin ehkä olla edes hitusen kärsivällisempi ihminen...

11. Mitä teit tänään?
Vaikka mitä. Muistelin eilisiä ihania juhlia, joissa oli koolla paljon minulle rakkaita ihmisiä. Söin tosi paljon kakkua, jota jäi eiliseltä. Istuin aurinkotuolissa n. 10 minuuttia. Hain apteeksita antibioottia korvatulehdukseen (en itselleni). Valitsin eskaripojan kanssa vaatteet huomisaamuksi, kun eskarivuosi alkaa. 

En kyllä aio haastaa 11 bloggaajaa, mutta haastan pari sellaista blogia, joista erityisesti pidän, vaikka pidän kyllä monista muistakin.

Viivin blogi on iloinen. Tulen aina hyvälle mielelle, kun luen näitä ihanan sarkastisia juttuja. Ja olen tosi kateellinen Viiville siitä, että hän osaa tehdä niin hienoja hattuja ja lakkeja.

Pieni lankarulla taas on harvinaisen monipuolinen käsityöblogi. Ommellaan, neulotaan, mutta myös painetaan kangasta, rakennetaan leikkimökki ja perustetaan kahvila. 

Laitan kiertoon osittain samat kysymykset, jotka sain:

1. Miksi olet perustanut blogin?
2. Millaisia blogeja luet mieluiten?
3. Mitä et kerro blogissa?
4. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?
5. Mitä teet silloin, kun sinulla on vain aikaa?
6. Mihin haluaisit matkustaa jos kaikki olisi mahdollista?
7. Mitä aiot ostaa seuraavaksi?
8. Mitä et tekisi mistään hinnasta?
9. Mikä on mottosi?
10. Minkä taidon haluaisit oppia seuraavaksi?
11. Mitä teit tänään?1 kommentti:

  1. Kiitos tunnustuksesta! :) Olipa muuten mukava lukea näitä sun ajatuksia.

    VastaaPoista