Ompeluhuoneen kauppa

12. marraskuuta 2017

Villaa ja poronnahkaa


Talvesta haaveillessa olen enimmäkseen neulonut lämmintä, välillä vähän ommellutkin. 


Miehen vanhasta ohuesta, mutta lämpimästä villaneuleesta kasasin vauvalle villahaalarin ulkopäiväunille. 


Ratkoin ostolakin palasiksi ja kaavoitin pienelle neidille talvilakin. Päällä on ihan tavallinen puuvillakangas, kun halusin kangaskaapista kaivaa jonkun ihanan kankaan koristeeksi, vuorena tikkivanu. Ei kestä varmaan vesisadetta, mutta jos olisi vaikka pakkaslakki.


Neuloin ohuemman lakin automatkoille. Nyppyjä väsätessä meinasi hermot kiristyä, mutta onhan ne vaivan arvoisia. 


En olisi ehkä tovi sitten uskonut, että ompelen tällaisen häntälakin, joita meidän lapsuudessa oli. Niin vanhaksi olen nyt kuitenkin tullut, että tällaisen tein. Sopii kyllä todella hyvin nelivuotiaani sielunmaisemaan. 


Hänellekin talven automatkoille isojen poikien takki ja pipo. 


Tilasin jostain suuresta maailmasta (eBay) tupsuntekokoneen, niin nyt tulee tiiviitä tupsuja sukkelaan. Hyvä hankinta.


Isänpäiväksi ompelin lasteni isälle rusetin poronnahasta. 

Olen aivan ihastunut tähän materiaaliin. Ompelumerkkejä tekisi mieli somistaa tällä, mutta ei ole kestänyt kunnolla edes 40 asteen pesua, niin se vähän nyt rajoittaa. Muutama ihana vaate on mennyt pilalle, kun poronnahka on päästänyt väriä ja kutistunut aivan korpuksi. Mutta tällaiseen käyttöön tämä sopii. Niin ihanan pehmeää, taipuisaa, ja väri on kaunis. 

4 kommenttia:

 1. Mä niin muistan, kun mulla oli tuommonen häntälakki. Noita oli paljon kultaisella kahdeksankytluvulla. Se oli lämmin lakki. :) Sinä teet aina niin kivoja ompeluksia. Onko tuo poronnahka ohutta? Se näyttää ohuelle ja pehmoiselle materiaalille. Mahtavia lakkeja olet tehnyt. Onko tuo pienen lakkikin siis tehty poronnahkasta ja kuvio ommeltu päälle? Niin kaunis! Ja tuo nystyrälakki. Ihnaa pintaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! Poronnahka on tosi ohutta ja taipuisaa, helppo ommella. Ei tuo kukkalakki ole nahkaa, vaan ihan puuvillaa. Oliskin kyllä ihana nahkaisena!

   Poista
 2. Niin hienoja juttuja sulla täällä. Palasin jo uudestaan kurkkimaan! ��

  VastaaPoista