Ompeluhuoneen kauppa

11. kesäkuuta 2017

Kesä!

Kylmin kevät minun muistini ulottuvilla kului muun muassa ompeluhuoneessa. Tässä sen satoa:


Vauvalle seuraavaa kokoa varastoon. 


Lettilegsut mulle ja vauvalle. 


Uikkarit vauvalle. Tein lahjetta ja hihaa jonkin verran, että tulisi aurinkosuojaa. Ihan kokopukua en sentään tehnyt, helteiden toivossa.
Tällaiseen hellehaalariin ihastuin ihan täysin, kun jossain sen näin. Kaavoitin tämän bodyn avulla, levensin vyötärön kohdalta reilusti. Frilla on suorakaitaleen muotoinen suikale, jossa ylhäällä kuminauhakuja. Etu- ja takakappaleet on ommeltu kuminauhakujaan sisälle.

Helteiden suhteen olen ilmeisesti jotenkin toiveikas, olen näköjään tehnyt aika paljon näitä pikkuruisia kesävaatteita. Tämän viimeisen laitoin myyntiin tuonne facebook-sivuilleni.


Viileisiin kesäiltoihin huppari pienelle neitokaiselleni. Pakko oli kokeilla tytöille myös rusettipantoja.Softshell on ollut minulle tuntematon materiaali. Ensikokemuksen perusteella tämä haalari on toiminut hyvin hiekkalaatikolla ja konttausjutuissa. Pepun ja polvet vahvistin tuollaisella kankaalla, josta raksahaalarit tehdään. 


Housuja, housuja, housuja. Olisi pitänyt pitää kirjaa, monetko housut neljä poikaa kuluttaa. Näissä on kaavana Ottobre-lehden Relaxit fit, aivan loistava kaava. Jonkin verran olen muokannut kaavaa: lahjetta pidentänyt muutaman sentin, vyötäröä kaventanut keskeltä ja sivuista, taskuja madaltanut.


Hellevaatetta myös isommalle neidille.


Ja Ikean kankaasta takki ynnä huivi takille kaveriksi. Alkukesän juhlat tytär juhli tässä mekossa.


Ja äiti tässä Suomi100-mekossa.


Kangas löytyi Eurokankaan palalaarista ja on taas viskoositrikoota. Ihanan viileä, ei rypisty. Oli niin kylmät juhlasäät, että tein hihattoman mekon kaveriksi tuollaisen hihattimen, vai onko tämä bolero. Rusetti kätkee alleen imetysoption. 


Kesähamosen tein yksinkertaisella menetelmällä: SPR:n Kontista löytämästäni verhosta otin alavaran vyötärökaitaleeksi. Rypytin siihen vapaalla kädellä kaksi verhon leveyttä, laitoin taakse vetoketjun ja surautin helman rullapäärmeellä. 

Lakkejakin on taas tullut tehtyä. 


Pikku piikaselle neulottu lakki, tämäkin tosi yksinkertainen: neuloin aina oikeaa suorakulmion muotoisen kappaleen. Leveyden mittasin niin, että kappale ylsi sopivasti posken alareunasta päälaen yli toisen posken alle. Kun kaitale ylsi päälaella riittävän pitkälle aloin kaventamaan viidessä kohdassa tasavälein 1x2, reunoissa 1x1, eli 8 silmukkaa kerroksella, joka toinen krs. Kun silmukoita oli muutama jäljellä, vedin langan niiden läpi. Tämä lakki olikin tarpeen tässä alkukesällä. 


Mutta nyt on päästy jo nauttimaan ihanasta kesästä ja tein tällaisen pitsihilkan koristeeksi tälle muorille.Myyntilakkeja kokosin tähän kuvaan. Näistä suurin osa on vielä myynnissä tuolla facebookissa, linkki löytyy sivupalkista. 

Ihania kesäpäiviä sinulle!8 kommenttia:

 1. Suloisuuksia koko juttu täynnä. Täältäkin ropisee pisteitä Relaxed fit-kaavalle. Niin hyvän mallinen, ettei muulla tule juurikaan enää ommeltua Taaperolle. Minä en ole ommellut hellevaatteita vielä ollenkaan. Enköhän sitten oikein usko niiden tulevan? Ehkä jonkunlaiset sortsit Kolmevee tarvis teeppareiden kaveriksi. Ihanuus, tuo rusettitasku keltaisessa takissa. Ja kauniin Suomi-mekon olet itsellesi tehnyt. Juhlavannäköinen.

  Onnellisia kesähetkiä ja -päiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas 💟! Kesävaatteita en minäkään oo juuri tehnyt kuin vauvalle, kun ne säilyy hyvänä lapselta toiselle vähäisen käytön takia. Lapin kesä...

   Poista
 2. Ihana tuo pieni peiliin kurkistaja, niin sievä mekkonen hänellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä ihana ja ihanassa iässä. Mekko on Zarasta, oli pakko ostaa, vaikkei ois tarvinnut, kun oli niin söpö.

   Poista
 3. Suloisia röyhelöitä ja muita ihanuuksia! Välillä sitä luulee ompelevansa itse aika paljon, mutta täällä käydessä ne luulot kyllä häviää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei tässä on tosi pitkän ajan ompelut ja mun vauva on nukkunut koko kevään pitkät päikkärit ulkona...

   Poista
  2. No mutta hei tässä on tosi pitkän ajan ompelut ja mun vauva on nukkunut koko kevään pitkät päikkärit ulkona...

   Poista
 4. Voi miten paljon ommeltuja ihanuuuksia.

  VastaaPoista